تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأربعاء، 7 سبتمبر، 2011

طريقه عمل الحواوشي للشيف شربيني

المكونات :
2 كوب دقيق -  ماء - معلقه خميره - معلقه سكر 
1/2 كيلو لحم مفروم - بصله كبيره مفرومه - زيت زيتون - ملح - فلفل - فلفل حار حسب الرغبه - بقدونس مفري - بهارات
الطريقه : 
اعجني مقادير العجين جيدا حتي تتجانس مده لا تقل عن 5 دقائق
اتركي العجين يرتاح و يختمر
اخلطي اللحم و البصل و باقي المكونات في بوله او طبق 
لو اللحم عندك او الخليط مليان عصاره ضيفي معلقتين طحينه خام و اخلطيها و هي حتربط لك كل المكونات
افردي دقيق على الطاوله و اقسمي العجين ل 4 قطع
افردي العجين و بالطبق قيسي و قصي الاطراف الزائده كما الصوره




افردي قطعه تانيه و ضعيها على الصينيه المرشوشه دقيق  و فوقها اللحم ثم القطعه اللي عملناها قبل كده و شيلي الزوائد من العجين من الجوانب



ضعيه في الفرن واول ما يبتدي يتغير لونه من تحت اقلبي العيش في الصينيه و دخليه يكمل سواه في الفرن 
و بالهنا و الشفاء


( قبل التقديم ممكن تغطيه 10 دقايق و تقفلي عليه كويس اوي علشان ( يعرق) و يكون طري معاكي


الفيديو و المصدر هنا

0 التعليقات :

إرسال تعليق