تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأربعاء، 14 سبتمبر، 2011

عمل عجينه او خبز الرقاق

طريقه عمل خبز الرقاق بما انه مش متوفر في دول كتير و لقيت الطريقه على منتدي لك
المقادير :
هي مقادير الفطير
كيلو دقيق نقصي منه كوب و اتركيه على جنب لانك ممكن تحتاجيه اولاء حسب نوع الطحين في العجن
كوب و نص ماء دافئ - ملح
الطريقه : 
اعجني المقادير جيدا




اهم خطوه هي مده العجن ربع ساعه بالعجان او ساعه الاربع بايدك و دي مراحل العجينه و تعرفي ازاي انها جاهزه و ان كفايه عجن فيها
لو ماكانتش بتمط كده معاكي العجين حيتقطع معاكي و انتى بتفرديه فلازم يوصل للمرحله دى  وده بطول بمده العجن




كوري العجين كور صغيره و عليها دقيق زي الصوره  ( اللي فيها زيت اللي في الطبق التاني دي فطير مش رقاق )


غطي العجين و سيبيه يرتاح ربع ساعه


حطيه على رخامه مرشوشه دقيق و افرديه بالنشابه ممكن يكون فرده مش سهل زي الفطير بس حيتفرد معاكي
و الحجم اختياري




حطي على صاجه الفرن ورق زبده و حطي العجين المفرود عليها و دخليه الفرن على حراره 200 درجه على الرف الاول الملاصق للنار لمده 5 دقائق فقط اول ما تحسيه احمر شيليه و هو طري مش مشكله اول ما حتحطيه بره الفرن على صينيه حينشف
شيليه عندك لغايه ما تعملي صينيه الرقاق و تلاقيه جاهز عندك


بالهنا و الشفا

المصدر منتدي لك

0 التعليقات :

إرسال تعليق