تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الثلاثاء، 20 سبتمبر، 2011

خبز الفينو او الصمون من مطبخي بالصور

الخبز كتير بيشبه خبز الصمون و مقاديره غنيه و مفيده فيه لبن و زبادي كمان بيشبع .. صورت لكم الطريقه بالخطوات و ان شاء الله يعجبكم لانه كتير حلو

المقادير:
6 اكواب دقيق - كوب زبادي-نصف كوب زيت - حليب دافيئ للعجن 
2 معلقه كبيره خميره فوريه - معلقه كبيره بيكنج باودر-رشه ملح 
معلقه صغيره سكر - بيضه 
في مكون مش اساسي لكن انا ضيقته و هو محسن الخبز لو حتعملي كميه كبيره محسن الخبز بيطول عمر العيش
و المقدرا لل 6 كوبايات دقيق باضيف معلقه صغيره
الطريقه :
 بنخلط المكونات الجافه ثم نضيف البيضه و نفركها بايدينا في الطحين ثم الزيت و نفركه كويس حتى يتوزع جيدا
نضيف الزبادي و الحليب حسب احتياج العجينه و نعجن كويس على قد ما نقدر المفروض 10 دقايق لو تعبتي ممكن تريحي دقيقه و ترجعي تكملي
نترك العجينه تختمر لمده ساعه و دي صوره العجينه لما اختمرت

نقسم العجينه لدوائر متساويه في الحجم حسب ما تحبي حجم الخبز  
انا قسمتها اربع اجزاء و كل جزء لاربع اجزاء
فكان المجموع 16 رغيف لكن ممكن تعمليهم 20 بيكون حجمه اصغر و احسن


هنا طريقه تشكيل العجين للشكل المعتاد 
بتفردي بالنشابه الدائره في اتجاه واحد
و بعدين بتلفيه مثل السويسرول من الناحيه الطويله
و هنا موضح بالصور 

ادهني الصينيه زيت و بترصي العيش في الصينيه و يكون مكان قفل اللفه لتحت 
و تتركي مسافات حتى تختمر العجينه 
غطي الصينيه بفوطه نظيفه و اتركيها حتى تختمر
هنا بعد ما اختمر العجين
ادهنى وشه بحليب او بيض و دخليه الفرن على نار عاليه في الرف الاوسط و ما تنسيهوش في الفرن
 و لما يخرج غطيه بفوطه حتي يطري و ما يكونش ناشف

و دي الصوره النهائيه 
و دي للخبز من جوه باتمنى يعجبكم
ملحوظه رابط مملكتى على الصور هو رابط مدونتى الثانيه
 

2 التعليقات :

إرسال تعليق