الخبز كتير بيشبه خبز الصمون و مقاديره غنيه و مفيده فيه لبن و زبادي كمان بيشبع .. صورت لكم الطريقه بالخطوات و ان شاء الله يعجبكم لانه كتير حلو
المقادير:
6 اكواب دقيق - كوب زبادي-نصف كوب زيت - حليب دافيئ للعجن
2 معلقه كبيره خميره فوريه - معلقه كبيره بيكنج باودر-رشه ملح
معلقه صغيره سكر - بيضه
في مكون مش اساسي لكن انا ضيقته و هو محسن الخبز لو حتعملي كميه كبيره محسن الخبز بيطول عمر العيش
و المقدرا لل 6 كوبايات دقيق باضيف معلقه صغيره
الطريقه :
بنخلط المكونات الجافه ثم نضيف البيضه و نفركها بايدينا في الطحين ثم الزيت و نفركه كويس حتى يتوزع جيدا
نضيف الزبادي و الحليب حسب احتياج العجينه و نعجن كويس على قد ما نقدر المفروض 10 دقايق لو تعبتي ممكن تريحي دقيقه و ترجعي تكملي
نترك العجينه تختمر لمده ساعه و دي صوره العجينه لما اختمرت
نقسم العجينه لدوائر متساويه في الحجم حسب ما تحبي حجم الخبز
انا قسمتها اربع اجزاء و كل جزء لاربع اجزاء
فكان المجموع 16 رغيف لكن ممكن تعمليهم 20 بيكون حجمه اصغر و احسن
هنا طريقه تشكيل العجين للشكل المعتاد
بتفردي بالنشابه الدائره في اتجاه واحد
و بعدين بتلفيه مثل السويسرول من الناحيه الطويله
و هنا موضح بالصور
ادهني الصينيه زيت و بترصي العيش في الصينيه و يكون مكان قفل اللفه لتحت
و تتركي مسافات حتى تختمر العجينه
غطي الصينيه بفوطه نظيفه و اتركيها حتى تختمر
هنا بعد ما اختمر العجين
ادهنى وشه بحليب او بيض و دخليه الفرن على نار عاليه في الرف الاوسط و ما تنسيهوش في الفرن
و لما يخرج غطيه بفوطه حتي يطري و ما يكونش ناشف
و دي الصوره النهائيه
و دي للخبز من جوه باتمنى يعجبكم
2 التعليقات :
تسلم الايادى
تسلم ايدك بجد تحفة
إرسال تعليق