تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الاثنين، 5 سبتمبر، 2011

شوربه سمك بطريقه جديده

الشوربه من وصفات الشيف يسري و فكرتها جديده
المكونات :
كيلو سمك متنضف غير مخلي ( اي نوع بلطي - دينيس - مكرونه ) اللي موجود عندك و ممكن تخلطي كذا صنف
بصلتين مكعبات - 4 فصوص ثوم ( واحد سليم و الباقي مفروم ) - 2 معلقه زيت زيتون
معلقه صغيره زعتر - جزره مقطعه شرائح - 2 عود كرفس مقطع - ليمونه شرائح - 2 ملعقه خل عنب
ثمره بطاطس مسلوقه و مبشوره - معلقه كركم - ملح - فلفل - 
1/2 كوب مايونيز - 1/2 ملعقه بهارات -2 ورقه لورا
الطريقه :
ضعي معلقتين الزيت في الاناء  و ضيفي ( البصل - فص ثوم صحيح - الزعتر - الجزر - الكرفس - الليمون ) و ضيفي عليه كل البهارات ثم السمك الكامل ( ممكن تقطعيه اجزاء لو كان حجمه كبير على الوعاء ) و اضيف خل العنب
غطي الاناء و اتركيه دقيقتين يتكمر ثم ضيفي الميه المغليه و غطي السمك بيها و حركي السمك على خفيف بالمعلقه حتي تسمحي للمكونات بالامتزاج و اتركي السمك حتي تمام النضج و ارفعيه من على النار
اتركي المزيج يبرد و صفي الشوربه
اخلي السمك من الجلد و الشوك  و ضعيه في اناء و اخلطيه مع البطاطس و المايونيز و فصوص الثوم المهروسه و اهرسيهم بالمهرسه
ضيفي الهريس على الشوربه و قلبيها 
الشوربه قوامها سميك و ان شاء الله تعجبكم

0 التعليقات :

إرسال تعليق