تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأربعاء، 5 أكتوبر، 2011

طريقه عمل صوص الباشاميل بالصور و الفيديو

المكونات :
لتر لبن ( حليب ) - 100 جم زبده - ملح - جوزه الطيب
- 100 جم دقيق






الطريقه:
اذيبي الزبده على النار و اضيفي الدقيق و قلبي بمضرب شبكي ( المضرب الشبكي كويس جدا و سر من اسرار نجاح ملمس صوص البشاميل و عدم وجود كتل به )
واصلي التقليب حتى يتغير اللون للذهبي






اضيفي الحليب الي المزيج وواصلي الخفق بالمضرب الشبكي ( يفضل ان يكون الحليب في حراره الغرفه )


واصلي التقليب الى ان يصبح المزيج سميك ويبدأ بظهور فقاعات بسبب الغليان
ضيفي الملح و رشه جوزه الطيب و قلبيه


 على نار هادئه جدا واصلي التقليب لدقيقتين
البشاميل جاهز لعمل اللازانيا و المكرونه بشاميل و الكانيلوني و غيرها من الوصفات الرائعه


 الفيديو :


0 التعليقات :

إرسال تعليق