تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأربعاء، 19 أكتوبر، 2011

صناعه الطحينه بالمنزل بالخطوات و الصور

طريقه صناعه الطحينه بمطبخك .. طريقه سهله و نظيفه 

 المقادير :

3 اكواب سمسم غير محمص ( و دي تكه مهمه اوي )
كوب و ربع طحين ابيض - كوب و ربع زيت ذره

الطريقه :

 اهم شيء السمسم يكون ني و غير محمص ليه ؟ علشان عند التحميص حتلاحظي وجود لمعه في السمسم و لو مسكناه بطرف الاصابع حتلاحظي ان السمسم فيه ماده دهنيه و ده زيت السمسم اللي كله فوائد كتير جدا جدا  لكن لو اشتريناه متحمص جاهز حيكون فقد الماده الدهنيه دي
نضع السمسم في حله و نحمصه بس بلاش يتحمص و يكون غامق خللي لونه فاتح يعني حوالي 10 دقائق على نار عاليه و تقليب مستمر



نتركه يهدأ و بعد كده نطحنه في المطحنه او الكبه


نضيف الدقيق عليه هكذا


و نرجع تاني نخلط الخليط في الكبه حتى يكون يصبح هكذا


ننزل بنصف كميه الزيت بهدوء مع التقليب بالمضرب اليدوي و ممكن مضرب البيض الكهربائي بس يكون على اقل سرعه
نقلب بسرعه فائقه الى ان يتشرب الخليط من الزيت 


نضيف باقي الكميه مع الاستمرار في التقليب


حتجدي الخليط سائل لكن متماسك سيليه في برطمان و اغلقيه و احفظيه في الثلاجه


عند الاستخدام طلعي جزء في طبق و خففيه و ضعي اضافاتك و توابلك لتحصلي على احلي سلطه طحينه





المصدر : منتدي لك .. وصفه لنور الهدي

0 التعليقات :

إرسال تعليق