تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الجمعة، 21 أكتوبر، 2011

طريقه عمل العيش الفلاحي ( المرحرح)

طبعا ده عيش مشهور جدا عند الفلاحين ومكوناته بسيطه لكن طريقه خبزه بتتطلب بعض الاشياء حقولكم عليها
المقادير اولا:
3 كوب دقيق عادى - 1 كوب دقيق قمح  - كوب الا ربع لبن وممكن ماء لكن يفضل لبن بيعطيه طراوه - ملعقه كبيره خميره -  ربع كوب زيت - ملعقه صغيره سكر - ملح
الطريقه
نذوب الخميره فى اللبن والسكر ونتركها جانبا - ننخل الدقيق العادى والقمح معا ونضيف لهم اللبن المذاب فيه الخميره
نعجن بايدنا او العجانه

 وبعد عشر دقائق عجن نضيف فى الاخر الزيت ونتركها تخمر ساعه ونصف
هنا بعد الاختمار 


نبدا بتقطيعها كور على حسب الحجم اللى عاوزينه وبعدين نفردها على سطح مرشوش بدقيق القمح


وبعد فردها ناخذها على راحه اليد ونلفها بكف اليد الى ان تتسع دائره الرغيف 


بعد ذلك نترك العيش يخمر حوالى نصف ساعه اخرى وبعدين نبدأ فى الخبز
طبعا خبزه بيتطلب الفرن الفلاحى وبيوضع داخل الفرن حصى وزلط ويوضع العيش فوقه .. طبعا لم تتوافر لى هذه الاشياء فخبزته فى فرن الغاز العادى على حراره 300 لمده ربع ساعه تقريبا وبعدين فتحت عليه من فوق ليحمر
طبعا النتيجه بتكون افضل من كده لو عملناه فى الفرن الفلاحى لكن ما باليد حيله
ناتى هنا لنوع اخر من العيش الفلاحى وده عيش بسيط جدا جدا مكوناته سهله وبدون خميره وبيسموه عيش الازمات يعنى لو طب عليهم ضيوف بيسووه بسرعه بسرعه كما قلت لانه لا يحتاج لتخمير ولا لفرن

العيش الفلاحى العادى
2 كوب ونصف دقيق - نصف كوب ماء - ملح
الطريقه
نضع المقادير فى العجانه
نعجن عشر دقائق



و ده شكلها بعد العجن 
نفرد العجين على سطح مرشوش بالدقيق
نجهز ارغفه العيش -  نسخن قلايه او صاج -  ِنضع الخبز


وعندما يبدأ ينتفخ نقلبه الوجه الاخر


وده شكل العيش بعد الانتهاء من خبزه عالقلايه يارب يعجبكم





المصدر منتدي لك
 

2 التعليقات :

ممكن سؤال مالفرق بين الدقيق العادى ودقيق القمح

هوه انا نقلت الوصفه زي ما كتبتها صاحبتها و غالبا هيه تقصد الدقيق الاسمر

إرسال تعليق