تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السبت، 29 أكتوبر، 2011

طريقه عمل صينيه الكوسه بالبشاميل بالصور

 الكوسه بالبشاميل
1 كيلو كوسه - لحم مفروم معصج - ملح فلفل واى بهارات مفضله

البشاميل
انا بحب اعمله خفيف المكونات ثقيل القوام لانى بفضله كده بضع عالنار 2 ملعقه زبده ومعهم 4 معالق دقيق كبيره ولا انتظر لتحمير الدقيق فى الزبده
 

اضيف لتر اللبن طبعا انا مضاعفه المقدار ثلاث الاضعاف لان عملت صوانى كتير


وباستخدام المضرب اليدوى افضل اقلب الخليط جيدا جدا حتى لا تتكون تكتلات والافضل تكون يدى عالخليط ولا اتركه واستمر فى التقليب


ولو لاقدر الله حصل وتواجدت تكتلات ضعى الخليط فى الخلاط واضربى واعيديه للحله مره اخرى حتى تتفكك التكتلات

المهم فى هذا الوقت واثناء التقليب بضيف الملح والفلفل اتركه يعمل فقاقيع وده معناه انه استوى .. اطفي النار و اتركه جانبا حتى اجهز الكوسا بالبشاميل
طريقتى فى عملها تختلف عن البعض لكن بالنسبه لى دى افضل طريقه لعمل صينيه الكوسه
  اجهز الكوسا


اضعها هكذا فى طاسه عالنار واستمر فى تقليبها الى ان ينزل ماؤها



اضيف التوابل واقلب


بضيف المفروم المعصج مسبقا واقلب الخليط


اضيف ملعقتان من البشاميل المجهز مسبقا واقلب


اضع الخليط فى صينيه واضيف كوب ونصف من البشاميل اللى حضرته واوزعه على وجه الصينيه وادخلها الفرن نصف ساعه تقريبا واحمر وجهها وده شكلها


المصدر منتدي لك من وصفات نور الهدي

0 التعليقات :

إرسال تعليق