تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الثلاثاء، 1 نوفمبر، 2011

طاجن العكاوي للشيف يسري مع الارز الاصفر

طاجن العكاوي للشيف يسري مع الارز الاصفر بالصور و الفيديو
 من برنامج المطبخ على قناه الحياه
المكونات :
ا عكوه ( ذيل عجل ) مقطع  - 3 ثمره بصل - نصف كيلو طماطم مبشوره - معلقه بهارات - 2 فص ثوم - ثمره فلفل - نص معلقه زعفران  بودره - رشه جوز طيب- رشه لورا ( ناعم ) - 2 معلقه زبده - معلقه زيت -
يقدم مع الارز الاصفر




الطريقه :
نتبل العكاوي بالملح و الفلفل وورق اللورا و نصف كميه الزعفران ( النصف الباقي لتلوين الارز )  و البهارات و جوزه الطيب



نضع نصف كميه  الزبده و الزيت على النار في مقلاه و نشوح العكاوي المتبله بالبهار


نضع نصف كميه الزبده و زيت في حله او مقلاه اخري و نضع البصل  المقطع مكعبات صغيره
اول ما يدبل البصل اضيف الثوم و الفلفل الاخضر


ضيفي العكاوي على البصل و الطماطم و اتركيها تتسبك شويه
نصب العكاوي في طاجن الفرن و نضع طبقه من شرحات الطماطم و الفلفل الاخضر الحار على الوجه و ندخلها الفرن


و هنا بعد السواء




لعمل الارز الاصفر :
اطبخي الارز البسمتى عادي جدا حتى يستوي
ذوبي باقي الزعفران في معلقه ماء و ضيفيه على الارز و قلبي حتى يتلون باللون الاصفر كله




الفيديو /



1 التعليقات :

يسلموالايادي يامعلم الطباخين كلهم

إرسال تعليق