تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأربعاء، 16 نوفمبر، 2011

طريقه عمل مربي البلح السماني

موسم البلح في بدايه الشتا و بيكون كتير و رخيص الثمن و مربي البلح جميله جدا و تستني عند متخزنه لفتره طويله
الطريقه من منتدي فتكات بالصور :
المقادير
2 ك بلح سمان
1ك سكر ابيض عادى

ليمونه
قرنفل لو تحبي
الطريقة
هتقشرى البلح وتفصصيه يعنى تشيلى منه النواه بعد ماتعملى كده ال2 ك هيبقو كيلو وتحطيه فى حلة وتحطى عليه الكيلو سكر
وتسيبيه ليلة كاملة عشان يجيب ميته


والصبح تشغلى عليه نار هادية وتغطيه
وتعصرى عليه نص ليمونة
هتلاقى لونه عمال يبقى غامق
لغاية ماتحسى انه خلاص اتهرا ع الاخر



وساعتها هيبقى لونها بنى غامق
وبعدها تجيبى الخلاط اليدوى وتضربيه فى الحلة وتحطيه فى برطمانات
ولو معندكيش خلاط يدوى اضربيه فى الخلاط العادى

 

وع فكرة انا حطيت عليه 3 قرنفلات
عشان بيديه ريحة حلوة


المصدر http://forums.fatakat.com/thread911038

ملحوظه منى انا للموضوع  :
المربي لازم تقلبيها باستمرار و تشيلي الريم من على وشها اول باول لانها بتطلع ريم كتير
ممكن تاكليها قطع مش لازم تهرسيها و ده حسب ما انتى بتحبي

1 التعليقات :

والمصحف حاجة جامدة جدددددددددىىىىىىىىىىىىىىى

إرسال تعليق