تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الاثنين، 19 ديسمبر 2011

طريقه عمل الارز بالبن بالصور

المقادير
-كيلو لبن جاموسى بفضله انا فى الوصفه او اى لبن متاح - -سكر حسب الرغبتك - -كيس فانيليااو نصف ملعقه صغيره - -فنجان ارز مصرى صغير - -5 ملاعق كبيره قشطه بلدى - -ملعقتين نشا - مكسرات زى ما تحبى او اللى موجود عندك 



طريقة التحضير:
نغسل الارز جيدا ثم نضعه على النار مع نصف كوب ماء


حتى يتشرب الارز مقدار الماء ثم نضيف اللبن مع الاستمرار فى التقليب


ثم نضع النشا فى قليل من الماء ونضيفها للبن والارز
نستمر فى التقليب بين وقت لاخر(لازم متابعه مستمره حتى لا يفور اللبن ولعدم التصاق الارز)بعد شويه هتلاقى ان اللبن بدا فى التكاثف من نشاء الارز فى الوقت ده نضيف السكر والقشطه والفانيليا


(لم اضيف السكر من قبل لانه مع غليانه مع اللبن يصبح مايل للاصفرارحتى يصبح القوام متماسك نسكب الارز فى الاطباق المناسبه ونتركه فى الثلاجه لمده 2 ساعتين حتى يصبح طعمه الذ و بعدين نضيف له المكسرات


بالهناااااااااا  
المصدر : http://www.4sari.com


 

1 التعليقات :

إرسال تعليق