تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الاثنين، 19 ديسمبر، 2011

طريقه عمل الشريك بالصور

المقادير
=====
كيلو دقيق - كوب حليب- 6 بيض- كوب سمن  - أو سمن وزيت درة - فانيليا - بشر برتقال -كوب سكر - خميرة فورية مع ربع كوب لبن دافىء  وملعقة سكر ( لاحظوا شكل الخميرة مرتفعة ازاي)



نضرب البيض مع السكر في الخلاط ونضيف الفانيليا
ثم نضيف الحليب ثم السمن ثم نضع الخليط في طبق العجن
ونضيف بشر البرتقال ثم الدقيق
شوية شوية أنا زودت على كيلو الدقيق حوالي كوب كمان لميت بيه العجينة ولازم تكون طرية
ولاتنزعجي اذا لقتيها بتلزق في ايديك
بس لاتزودي الدقيق يادوب المقدار


نتركها حتى تختمر وهاتاخد وقت معاكي فوق الساعة ونص وهنا شكلها بعد الأختمار


نبدأ في التشكيل وكل واحدة وطريقتها ومزاجها

لفيتها بالشكل ده


عملت شكل تاني زي البريوش
اخدت العجينة وفردتها وحطيت فواكه مسكرة وممكن تحطي زبيب
لفيتها رول
وحطيتها في القالب

 
ودي اشكال تانية


نسيبهم يختمروا تاني وتكوني مشغلة الفرن من الأول
ملحوظة هامة جدا جدا
=============

نظبط الفرن على 180 درجة ونضع  الرف أعلى مستوى ولا نشغل الشواية تحت فقط ليه بقى لأنه بيتأثر بالحرارة  بسرعة وممكن يتحرق ولابد من مراقبته كل شوية واذا لقيتيه استوى من تحت  وفوق لسة تنزلي الصواني تحت خالص  وتكوني طفيتي الفرن من تحت أوعي  تنسيها  وتشغلي الشواية علشان يحمر الوجه
لكن أنا لم أشغل الشواية استوى فوق وتحت من غير الشواية النار السفلية  فقط وبالنسبة للشريك العجن والتشكيل في ناحية والأهتمام والتركيزفي الخبز ناحية تانية خالص
وبعد الأختمار نضع الصواني كما ذكرت  سابقا
وآدي الشريك طلع
في منتهى الجمال

وخفيف وهش زي الكيكة والله 



وهنا البريوش كأنه كيكة
 

المصدر http://kokoo-koky.blogspot.com/2010/05/blog-post_3224.html

4 التعليقات :

يسلمووو على النقل الرائع الوصفه دى من عند صديقتنا كوكو ان شاء الله ترجعلنا بالسلامه اذا حبيتى الرابط http://kokoo-koky.blogspot.com/2010/05/blog-post_3224.html

شكرا حبيبتي علي الرابط انا ضيفته للموضوع و شكرا علي زيارتك و تعليقك :)

هههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههههه

إرسال تعليق