العنوان 1

ضع نص هنا

العنوان 2

ضع نص هنا

العنوان 3

ضع نص هنا

العنوان 4

ضع نص هنا

العنوان 5

ضع نص هنا

تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الخميس، 29 سبتمبر، 2011

عجينه البيتزا ( بطريقه ايطاليه )

المكونات : 
6 ملاعق كبيره زيت زيتون - 2 ملعقه صغيره سكر - 2 ملعقه صغيره ملح - مكعبين من الخميره الطازجه - 10 اكواب دقيق - 1/4 2 كوب ماء دافيء
الطريقه:
ذوبي الخميره و السكر بماء دافيئ حتي تنشط الخميره و قلبيها بالملعقه حتي تذوب و غطيها و اتركيها قليلا حتي نستكمل باقي الخطوات

السبت، 24 سبتمبر، 2011

البسكوت الهش ( وصفه ايطاليه )


المكونات :
250 جم زبده - 375 جم دقيق - 150 جم سكر بودره - 2 بيضه - صفار بيضه - رشه ملح - بشر ليمونه


الطريقه :
تخلط الزبده الطريه  ( في حراره الغرفه ) مع بشر الليمونه حتي تصبح هشه ( في هذه الخطوه يمكنك اضافه النكهه المفضله لكي )






ضيفي السكر البودره و عاودي الخفق حتى يصبح الخليط هش



ضيفي البيض واحده واحده + رشه الملح  و اخفقي ( البيض في حراره الغرفه )
ضيفي الدقيق واحده واحده و اخلطي بالملعقه و قلبي من اسفل لاعلي حتي يمتزج الخليط تماما



بكيس حلواني شكلي البسكويت و يمكنك تزيينه بكريز مجفف


بردي البسكويت الني قبل الخبز في الثلاجه ساعه على الاقل


يخبز في فرن ساخن 350  درجه فهرنهايت ( 180 سليزيوس ) لمده من 10 الى 15 دقيقه





الفيديو : 




الجمعة، 23 سبتمبر، 2011

صوص الشكولاته و سيرب التوت لبيرفوت كونتيسا


صوص الشيكولاته بطريقه سهله للبيرفوت كونتيسا ( اينا جارتن )


المكونات :3/4 كوب كاكاو غير محلي - 1/2 1 كوب سكر - رشه ملح - كوب ماء - 1/2 ملعقه قهوه سريعه التحضير- فانيليا
توضع المكونات في وعاء على النار و تترك لتغلي برفق على النار لمده 5 دقائق
نصب المزيج في وعاء و نضيف اليها الفانيليا

الخميس، 22 سبتمبر، 2011

موس الشيكولاته لنيرمين هنو



المكونات :
150 جرام صفار بيض - 1 ملعقة صغيرة فانيليا - 150 جرام سكر -250 ملل حليب
400 جرام شوكولاته داكنه - 500 جرام كريمة خفق



الطريقه :
سخني الحليب على النار حتى الغليان
في بوله اخفقي صفار البيض مع السكر و الفانيليا و بالاسباتيولا نزلي كل اللي على الجوانب و عاودي الخفق
(كل مرحله استخدمي لها ملعقه لان المعلقه دي فيها بيض يعتبر نيئ في المرحله القادمه استخدمي ملعقه جديده نظيفه)

طريقه عمل البانكيك الهشه بالصور






المقادير :
150 جم دقيق (كوب ) - 3/4 كوب حليب ( 180 مللي ) - معلقتين زبده مذابه ( 25 جم ) - معلقه كبيره سكر - بيضه - 1/4 معلقه كبيره ملح - 1/2 1  معلقه كبيره بيكنج بودر

الأربعاء، 21 سبتمبر، 2011

بط بالبرتقال للشيف حسن ( بالصور و الفيديو )

المكونات :
1 بطه -  50 جم دقيق - 50 جم خل - 5 جم ملح - 5 جم فلفل - 5 جم زعتر - 5 جم روز ماري
الحشو : 
50 جم زبده و زيت - 2 بصل - 2 جزر -    2  برتقال مقطع شرائح - 25 جم زعتر - كوب عصير برتقال ( 200 جم ) - 50 جم صويا صوص
البوكيه جارتيه :
سلايز او شرائح برتقالتين - عدد 1 بصله - عدد 1 جزر - عدد 1 كرفس - 10 جم زعتر - 10 جم روز ماري - كرات
الطريقه :
اعملي شقوق بالبطه بالسكينه و ادعكيها بالخل و الدقيق و الملح و الفلفل والزعتر و الروز ماري جيدا
تاكدي من دعكها جيدا من الداخل و الخارج

الثلاثاء، 20 سبتمبر، 2011

خبز الفينو او الصمون من مطبخي بالصور

الخبز كتير بيشبه خبز الصمون و مقاديره غنيه و مفيده فيه لبن و زبادي كمان بيشبع .. صورت لكم الطريقه بالخطوات و ان شاء الله يعجبكم لانه كتير حلو

المقادير:
6 اكواب دقيق - كوب زبادي-نصف كوب زيت - حليب دافيئ للعجن 
2 معلقه كبيره خميره فوريه - معلقه كبيره بيكنج باودر-رشه ملح 
معلقه صغيره سكر - بيضه 
في مكون مش اساسي لكن انا ضيقته و هو محسن الخبز لو حتعملي كميه كبيره محسن الخبز بيطول عمر العيش
و المقدرا لل 6 كوبايات دقيق باضيف معلقه صغيره
الطريقه :
 بنخلط المكونات الجافه ثم نضيف البيضه و نفركها بايدينا في الطحين ثم الزيت و نفركه كويس حتى يتوزع جيدا
نضيف الزبادي و الحليب حسب احتياج العجينه و نعجن كويس على قد ما نقدر المفروض 10 دقايق لو تعبتي ممكن تريحي دقيقه و ترجعي تكملي
نترك العجينه تختمر لمده ساعه و دي صوره العجينه لما اختمرت

الأحد، 18 سبتمبر، 2011

طريقه عمل الزيتون الاخضر المخلل

الزيتون الاخضر التفاحي مناسب جدا للوصفه دي:
  1. ينظف كميه الزيتون اختاري الثمرات الصالحه و استبعدي الفاسد
  2. اعملي شقوق طوليه في الزيتون ( لتسريع عمليه التخليل )
  3. انقعيه في ماء لمده 4 ايام مع تغيير الماء مرتين يوميا و ذلك لاستخراج المراره من الزيتون(

طريقه عمل خبز الكيزر بالصور من مطبخي

خبز مغذي و نظيف و مشبع من عمل ايدك و كمان تكلفته مش عاليه و احسن من السوق و حلو جدا لسندويتشات المدارس
دي طريقه جمعتها من كذا طريقه قريتها ان شاء الله تعجبكم لانها طلعت لي اخف عيش فينو عملته:
المقادير : كيلو دقيق - بيضه - معلقه خميره فوريه كبيره -رشه سكر - رشه ملح - نصف كوب زيت زيتون ( ممكن زيت ذره ) - حليب دافي للعجن - خميره بايته 



السبت، 17 سبتمبر، 2011

ساندويتشات الموزاريللا المقليه ( وصفه ايطاليه )

 الوصفه اسمها بالايطال ( mozzarella in carrozza )

المكونات
دقيق ( حسب الاحتياج ) - زيت للتحمير - 1/2 كوبايه حليب - 400 جم موزارييلا مقطعه شرائح
3 بيضات - ملح - فلفل - 16 قطعه او شريحه توست
الطريقه :
اقطعي الحروف البنيه من التوست

ضعي شريحه التوست و عليها موتزاريللا و غطيها بقطعه توست ثانيه

الجمعة، 16 سبتمبر، 2011

طريقه عمل الكريب على الطريقه الفرنسيه

طريقه عمل الكريب بالكتابه و الصور و الفيديو على الطريقه الفرنسيه
الفيديو واضح الشرح فيه و المقادير انا اكتبهالكم فوق مع الشرح و الصور
المقادير :
2 كوب حليب ( 500 مللي )
رشه ملح
3 بيضه
3/4 2 معلقه كبيره زبد ( 40 جم )
2 و نص كوب دقيق ( 250 جم )
اهم شيئ استخدام مقلاه تيفال جيده
الطريقه :
احضري بوله ( جافه ) و ضعي فيها الدقيق المنخول و عليها رشه الملح ثم اضيفي الحليب و اخلطيه بالدقيق جيدا


اضربي البيض جيدا في بوله ثم اضيفيه للخليط السابق


غطي الخليط بفوطه نظيفه و اتركيه يرتاح لنصف ساعه
بعد ان يرتاح اضيفي الزبد السايح عليه و اخلطيه جيدا


في نفس الوقت سخنى مقلاه تيفال على النار جيدا ثم اجعلى الحراره متوسطه و اضيفي مقدار مغرفه من الخليط
اديري المقلاه و حركيها دورانيا حتى يتوزع الخليط بالتساوي


اتركي الكريب حتى يجف من اعلى و اقلبيه بواسطه معلقه عريضه


اتركيه ثلاثون ثانيه او حتى يتحمر الوجه الثاني ثم ارفعيه من على النار


يمكنك اختيار الحشوه اللي تفضلينها و بالهنا و الشفا


الفيديوو 




الخميس، 15 سبتمبر، 2011

طريقه عمل كريمه الزبد للحلويات

طريقه عمل كريمه الزبده بدون بيض للحلويات لتغطيه الكيكات
الطريقه سهله جدا
المكونات 
140 جم زبده في درجه حراره الغرفه
280 جم سكر بودره
معلقه او اتنين لبن  ( حليب ) حسب الرغبه
الطريقه :
اول خطوه انخلي السكر جيدا

الأربعاء، 14 سبتمبر، 2011

عمل عجينه او خبز الرقاق

طريقه عمل خبز الرقاق بما انه مش متوفر في دول كتير و لقيت الطريقه على منتدي لك
المقادير :
هي مقادير الفطير
كيلو دقيق نقصي منه كوب و اتركيه على جنب لانك ممكن تحتاجيه اولاء حسب نوع الطحين في العجن
كوب و نص ماء دافئ - ملح
الطريقه : 
اعجني المقادير جيدا

الثلاثاء، 13 سبتمبر، 2011

الحواوشي على طريقتي .. بالصور من مطبخي


 
ان شاء الله تعجبكم طريقتي في عمل الحواوشي هيه سهله الطريقه دي باعمل فيها عجين العيش و في طريقه تانيه ان شاء الله حانزلهالكم بعد كده بان العيش بيكون جاهز و الطريقتين حلوين

  

المكونات :
لحم مفروم ( به نسبه دهن كويسه ممكن خمس الوزن دهن )- بصل ( و ما تكتريش اوي على النص كيلو لحم حطي بصله كبيره )
ملح - فلفل - بهارات
مقادير العجين : 6 كوبايات دقيق ابيض - كوب دقيق اسمر ( اختياري بس بيخلي العيش ليه طعم احلي و كمان قيمته الغذائيه عاليه جدا )
معلقتين كبار خميره جافه - معلقه صغيره سكر - رشه ملح
الطريقه :
اول خطوه اخلطي المكونات الجافه للعجين ( الدقيق و السكر و الخميره و رشه الملح )


ثم اعجنيهم بماء دافئ
اتركي العجين مغطي بفوطه حتى يختمر


في الوقت ده حضري خليط اللحم و ابشري البصله ناعم اوي و ضيفيها عليه و الملح و الفلفل و البهارات و لو تحبي سنه شطه خفيفه


بعد ان يختمر العجين قسميه كرات  ( ال7 كوبايات دقيق يعملوا 6 كرات علشان 3 ارغفه كبار )



اتركي الكرات دقائق بسيطه حتى ترتاح و يسهل فردها و رشي سطح الفرد دقيق و افرديها بالنشابه


رشي الصينيه دقيق و انقلي طبقه الخبز عليه
ضعي اللحم المفروم و افرديه بايدك كويس ووزعيه زي الصوره


ضعي طبقه اخري من الخبز و اغلقى الجوانب كويس اوي و اعملي ثقب من الاعلى بالسكين لخروج البخار


الفرن لو بيشتغل عندك الشوايه مع البوتاجاز كويس لو لاء سويه من البوتاجاز 10 دقايق و افتحي الشوايه عليه 3 دقايق من فوق
تابعي السوا علشان ما يتحرقش من تحت و الفرن يكون حامي  و العيش على الرف الاوسط


بياخد تقريبا 15 دقيقه
لما يخرج حطيه في اكياس او ورق و لفيه كويس ممكن كيسين من الاكياس  السميكه زي الصوره و ده علشان العيش يكون طري و يعرق معاكي زي ما بيقولوا و بعد 10 دقايق قطعيه



و بالهنا و الشفا




الأحد، 11 سبتمبر، 2011

طريقه عمل صينيه رقاق بالصور

حتحتاجي 8 ورقات من الرقاق الناشف
لحم معصج - سمنه سايحه لدهن الوش
شوربه ( يفضل شوربه دسمه للبط او الرومي مثلا )




الطريقه :

حضري ورق الرقاق

السبت، 10 سبتمبر، 2011

ايس كريم يدوي بدون ماكينه

ايس كريم للشيف حسن بدون ماكينه:

المقادير :
1 كيلو لبن - 150 جم عسل ابيض - 100 جم سكر - 10 اصفر بيض
600 جم كريمه فريش - 150 جم صوص شيكولاته للديكور- فانيليا



الطريقه :
اضع اللبن في اناء على النار و اضيف عليه العسل و السكر

طريقه عمل الكريم كراميل

طريقه عمل الكريم كراميل للشيف شربيني
المقادير :
200 جم سكر - 20 جم ماء
مقادير الكريم
1/2 لتر لبن - 3 حبه بيض -  عدد 2 صفار بيض -
 125 جم سكر - 5 جم فانيليا - بشر برتقاله
الطريقه :
يوضع السكر ( 200 جم)و 20 جم الماء على النار في مقلاه و يترك حني يتكرمل و يصير لونه ذهبي

الأربعاء، 7 سبتمبر، 2011

فطائر التونه



المقادير 


ذرة ملح - 4 ملاعق كبيرة سكر- قطعة خميرة طازجة مذابة مع ملعقتين سكر
2 ملعقة كبيرة بيكنج بودر
5 كوب كوب دقيق - 2 علبة زبادى - كوب لبن حليب - نصف كوب زيت

طريقه عمل الحواوشي للشيف شربيني

المكونات :
2 كوب دقيق -  ماء - معلقه خميره - معلقه سكر 
1/2 كيلو لحم مفروم - بصله كبيره مفرومه - زيت زيتون - ملح - فلفل - فلفل حار حسب الرغبه - بقدونس مفري - بهارات
الطريقه : 
اعجني مقادير العجين جيدا حتي تتجانس مده لا تقل عن 5 دقائق
اتركي العجين يرتاح و يختمر
اخلطي اللحم و البصل و باقي المكونات في بوله او طبق 
لو اللحم عندك او الخليط مليان عصاره ضيفي معلقتين طحينه خام و اخلطيها و هي حتربط لك كل المكونات
افردي دقيق على الطاوله و اقسمي العجين ل 4 قطع
افردي العجين و بالطبق قيسي و قصي الاطراف الزائده كما الصوره