العنوان 1

ضع نص هنا

العنوان 2

ضع نص هنا

العنوان 3

ضع نص هنا

العنوان 4

ضع نص هنا

العنوان 5

ضع نص هنا

تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الاثنين، 31 أكتوبر، 2011

فخده ضاني في الفرن بالصور

طريقه عمل فخده ضاني في الفرن بالصور



المكونات :
فخده ضاني اي وزن زي ما تحبي - 2 او 3 وحدات فلفل رومي مقطع مكعبات - 2 بصله كبيره متقطعه مكعبات - توابل ( ملح - فلفل - بهارات لحم - ورق لوري مطحون - بودره توم - قرفه ) - 1 بطاطس كبيره مقطعه شرائح - ا فلفل رومي متقطع شرائح

طريقه عمل الممبار بالصور

طريقه عمل الممبار بالصور
الوصفه منقوله من المنتديات
المكونات :
ممبار..نظيف جدا جدا..و مغسول جيدا بالملح الخشن و الخل..( عن نفسي بقوم بتنظيفه قبلها بيوم او اثنين و احفظه في الفريزر حتى حين الاستخدام بيكون اريح و سهل في الاستخدام..عما ان يحدث كل هذا في يوم واحد..) يقطع لوحدات صغيرة بطول متساوي..او حسب الذوق 

الأحد، 30 أكتوبر، 2011

طريقه عمل جمبري بانيه بالصور

المكونات
جمبري طازج (جامبو ) حجم كبير(الكمية حسب الرغبة) - تتبيلة الجمبري - ثوم - ليمون - كزبرة خضراء - فلفل اسود - ملح - كمون
زنجبيل طازج
خلطة التغليف :
بيض - دقيق أبيض - بقسماط مطحون - زيت للقلي

طريقه عمل فيتوتشيني بصوص الفريدو بالصور


الكميه تكفي لشخصين او ثلاث
المقادير:
نصف كيس مكرونه فيتوشيني - صدرين دجاج - صوص ابيض
المكرونه :
نسلق المكرونه عادي ونخليهاا على جنب لما  نجهز كل الاشياء .. بس طبعا على مانخلص تكون جفت فأفضل طريقه  هي تغطيه القدر علشان يبقى الماي الساخن داخل ولين اكمل احط المكرونه داخل شووويه تتشرب الماي علشان تتفكك واشيلها مره ثانيه ,,

السبت، 29 أكتوبر، 2011

طريقه عمل صينيه المكرونه بالبشاميل بالصور

 طريقه عمل صينيه المكرونه بالبشاميل بالصور
طريقه عمل البشاميل
انا بحب اعمله خفيف المكونات ثقيل القوام لانى بفضله كده بضع عالنار 2 ملعقه زبده ومعهم 4 معالق دقيق كبيره ولا انتظر لتحمير الدقيق فى الزبده

طريقه عمل صينيه الكوسه بالبشاميل بالصور

 الكوسه بالبشاميل
1 كيلو كوسه - لحم مفروم معصج - ملح فلفل واى بهارات مفضله

البشاميل
انا بحب اعمله خفيف المكونات ثقيل القوام لانى بفضله كده بضع عالنار 2 ملعقه زبده ومعهم 4 معالق دقيق كبيره ولا انتظر لتحمير الدقيق فى الزبده
 

اضيف لتر اللبن طبعا انا مضاعفه المقدار ثلاث الاضعاف لان عملت صوانى كتير


وباستخدام المضرب اليدوى افضل اقلب الخليط جيدا جدا حتى لا تتكون تكتلات والافضل تكون يدى عالخليط ولا اتركه واستمر فى التقليب


ولو لاقدر الله حصل وتواجدت تكتلات ضعى الخليط فى الخلاط واضربى واعيديه للحله مره اخرى حتى تتفكك التكتلات

المهم فى هذا الوقت واثناء التقليب بضيف الملح والفلفل اتركه يعمل فقاقيع وده معناه انه استوى .. اطفي النار و اتركه جانبا حتى اجهز الكوسا بالبشاميل
طريقتى فى عملها تختلف عن البعض لكن بالنسبه لى دى افضل طريقه لعمل صينيه الكوسه
  اجهز الكوسا


اضعها هكذا فى طاسه عالنار واستمر فى تقليبها الى ان ينزل ماؤها



اضيف التوابل واقلب


بضيف المفروم المعصج مسبقا واقلب الخليط


اضيف ملعقتان من البشاميل المجهز مسبقا واقلب


اضع الخليط فى صينيه واضيف كوب ونصف من البشاميل اللى حضرته واوزعه على وجه الصينيه وادخلها الفرن نصف ساعه تقريبا واحمر وجهها وده شكلها


المصدر منتدي لك من وصفات نور الهدي

البط المتبل بالبرتقال والمحمر بالزبده وعصير البرتقال

المقادير لبطتين :
2 بطه - حبه بصل كبيره مبشوره بالمبشره - نص كوب عصير برتقال  - ملح فلفل

مقادير الحشو 2فنجان رز مصرى- 2فنجان ماء  - حزمه بقدونس - حبهان ورق لورى فلفل كمون ملح الطريقه يغسل البط جيدا بالخل والدقيق من الداخل والخارج

نقلب البصل بالملح والفلفل والبرتقال


و نتبل البط من الداخل و الخارج


يترك ليله كامله في الثلاجه

تانى يوم نحضر الحشو
نضع البصل فى الزبده وفقط يدبل بدون ان يتحمر


نضيف فنجان الارز المصرى عالبصل ونقلب خمس دقائق ونضيف الماء والتوابل ونقلب


نترك الرز يتشرب وينضج نصف نضوج فقط


نضيف حزمه البقدونس المقطعه


و نحشي البط و نغلقه


ويسلق فى ماء ومعه البصل والبهارات ونخرجه من الشوربه ويترك يبرد تماما

نسيح الزبده عالنار ونضيف لها ربع كوب عصير برتقال ونتبل بالملح والفلفل نمسح البط من الخارج بالزبده والبرتقال ويحمر تحت الشوايه حتى يأخذ لون دهبى رائع ويقدم


طريقه عمل صينيه جلاش باللحمه المفرومه بالصور

المكونات :
لفه عجينه الجلاش ( البقلاوه ) - لحم مفروم معصج بالطريقه المعروفه - سمن
مقادير الوجه :
2 كوب حليب - بيضتان - مكعب مرقه دجاج - ملح - فلفل
الطريقه :
نعصج اللحم و نحضره و نتركه جانبا
نقسم العجينه نصفان
نصف نلفه بالفوطه حتى لا ينشف و نستخدم الاخر
نحضر صينيه و ندهنها بالسمن
و نضع فوقها ورقتان جلاش و ندهنها بسيط بالسمن بواسطه الفرشاه

طريقه عمل الكفته بطريقه مختلفه في الفرن

طريقه مختلفه جدا لعمل الكفته  في الفرن من منتدي لك لنور الهدي
استخدمت الوصفه  مكونات جديده على الاقل بالنسبه لي ..
الطريقه بالخطوات و الصور :
المكونات :
اكيلو لحم مفروم ( نصف كيلو غنم و نصف كيلو بقري ) - 2 حبه بصل متوسطه - قطعه من ليه الخروف - ارغيف فينو (صمون ) - ربع حزمه كزبره خضراء ( فقط للنكهه ) - ربع كوب صغير سفن اب ( مهم جداا للوصفه ) - ملح - فلفل - كمون - بابريكا

صينيه الريش الضاني

طريقه سهله جدا لعمل صينيه الريش الضاني

 المقادير :
كيلو ريش ضاني - 2 حبه بصل - ملح - فلفل - حبهان - كوب ماء
طبعا الريش بتكون مليانه دهون و هذه الطريقه تساعد على نضجها و التخلص من اكبر جزء من الدهون بها
الطريقه :
نقوم بغسلها و نضعها في صينيه

الأحد، 23 أكتوبر، 2011

بودنج الشكولاته للبيرفوت كونتيسا

بودنج شوكولاته بنوعين من الشكولاته لطعم اجمل من وصفات البيرفوت كونتيسا










المكونات :
6 صفار بيض - 1/2 كوب سكر- 2 كوب حليب - ربع كوب من نشا الذره - 3 ملاعق بودره شيكولاته محلاه ( مثل نسكويك مثلا عندنا )- رشه ملح - اونصه شكولاته محلاه ( 28 جم ) - معلقتين زبده - معلقتين كريمه - فانيليا

ساندويتش الدجاج على طريقه بيرفوت كونتيسا

من بقايا الدجاج المشوي ساندويتش لذيذ من البيرفوت كونتيسا




لتحضير الصوص :
1/2 كوب مايونيز - ربع كوب كاتشب و يقلبان معا

الجمعة، 21 أكتوبر، 2011

محشي ورق عنب و كوسا بالريش

وصفه ملائمه للاعياد و الولائم







عمل الحليب المركز بالمنزل

 بديل منزلي الصنع للحليب المكثف .. و اوفر كمان








المقادير
1 كوب سكر ناعم (مش بودرة) - 1 كوب لبن بودر - نصف كوب ماء مغلى ساخن - 1 ملعقة كبيرة زبدة (بدرجة حرارة الغرفة)


طريقه عمل العيش الفلاحي ( المرحرح)

طبعا ده عيش مشهور جدا عند الفلاحين ومكوناته بسيطه لكن طريقه خبزه بتتطلب بعض الاشياء حقولكم عليها
المقادير اولا:
3 كوب دقيق عادى - 1 كوب دقيق قمح  - كوب الا ربع لبن وممكن ماء لكن يفضل لبن بيعطيه طراوه - ملعقه كبيره خميره -  ربع كوب زيت - ملعقه صغيره سكر - ملح
الطريقه
نذوب الخميره فى اللبن والسكر ونتركها جانبا - ننخل الدقيق العادى والقمح معا ونضيف لهم اللبن المذاب فيه الخميره
نعجن بايدنا او العجانه

 وبعد عشر دقائق عجن نضيف فى الاخر الزيت ونتركها تخمر ساعه ونصف
هنا بعد الاختمار 


نبدا بتقطيعها كور على حسب الحجم اللى عاوزينه وبعدين نفردها على سطح مرشوش بدقيق القمح


وبعد فردها ناخذها على راحه اليد ونلفها بكف اليد الى ان تتسع دائره الرغيف 


بعد ذلك نترك العيش يخمر حوالى نصف ساعه اخرى وبعدين نبدأ فى الخبز
طبعا خبزه بيتطلب الفرن الفلاحى وبيوضع داخل الفرن حصى وزلط ويوضع العيش فوقه .. طبعا لم تتوافر لى هذه الاشياء فخبزته فى فرن الغاز العادى على حراره 300 لمده ربع ساعه تقريبا وبعدين فتحت عليه من فوق ليحمر
طبعا النتيجه بتكون افضل من كده لو عملناه فى الفرن الفلاحى لكن ما باليد حيله
ناتى هنا لنوع اخر من العيش الفلاحى وده عيش بسيط جدا جدا مكوناته سهله وبدون خميره وبيسموه عيش الازمات يعنى لو طب عليهم ضيوف بيسووه بسرعه بسرعه كما قلت لانه لا يحتاج لتخمير ولا لفرن

العيش الفلاحى العادى
2 كوب ونصف دقيق - نصف كوب ماء - ملح
الطريقه
نضع المقادير فى العجانه
نعجن عشر دقائق



و ده شكلها بعد العجن 
نفرد العجين على سطح مرشوش بالدقيق
نجهز ارغفه العيش -  نسخن قلايه او صاج -  ِنضع الخبز


وعندما يبدأ ينتفخ نقلبه الوجه الاخر


وده شكل العيش بعد الانتهاء من خبزه عالقلايه يارب يعجبكم





المصدر منتدي لك
 

الخميس، 20 أكتوبر، 2011

طريقه شي الفلفل الرومي بالصور و الفيديو

بعض الاطباق  والسلطات تتطلب فلفل مشوي




 
لشي الفلفل تابعي الخطوات الاتيه


اولا لشيه على سطح البوتجاز اغسلي الفلفل و جففيه جيدا

فطيره البطاطس الايطاليه

وصفه ايطاليه بالصور و الفيديو :


المكونات :
120 جم شرائح لحم مدخن - 100 جم جبن غير مدخن ( يمكن استخدام الشيدر ) - جوزه طيب - 20 جم زبده - معلقتين بقسماط مطحون - 100 جم جبن موتزاريللا - 2 بيضه - ملح - فلفل - 80 جم جبن بارميزان مبشوره  - كيلو بطاطس