تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الاثنين، 30 يناير، 2012

شوربة السى فود بالصور

المقادير
البحريات - كوب جمبرى (روبيان) صغير - قطعة كاليمارى (حبار - سبيط) تقطع مكعبات - قطعة سمك فيليه تقطع مكعبات - زيت ذرة - كريمة لبانى - كوب لبن (حليب) - كوب مرقة (شوربة دجاج او لحم) - كوب ماء - 2 ملعقة دقيق - بصلة متوسطة مفرومة
نصف كوب شبت وكزبرة خضراء مفرومين




اول شئ نشوح البحريات مع ملعقة زيت فى طاسة على نار عالية


نجيب حلة ونضع فيها ملعقتين زيت ونشوح البصل فيها لمدة 3 دقايق
بعد هذه المرحلة ممكن اضافة جزر مقطع مكعبات صغيرة ويقلب لمدة دقيقتين (بس ما كان عندى جزر)



وبعدين نضيف الدقيق ونقلب لمدة 3 دقايق


وبعدين نضيف اللبن الحليب والمرقة والماء ونصف كوب كريمة لبانى ونقلب


ونظبط الملح .. مع رشة فلفل ابيض
واول ما تبدأ الشوربة فى الغليان .. نضيف البحريات




وبعد خمس دقائق نضيف الشبت والكزبرة الخضراء ونطفى النار (فى الأصل كانوا حاطين كرفس ولكن الشيف قالى ممكن استبداله بالشبت والكزبرة الخضراء وبصراحة طلعت احلى من الكرفس)


ونقدمها بالهنا والشفا


المصدر صفحه مع بيرو احلي على الفيس بوك https://www.facebook.com/beroahlabero

0 التعليقات :

إرسال تعليق