تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الخميس، 26 يناير، 2012

عمل البطاطس الفارم فريتس بالصور

المقادير..
2 ثمرة بطاطس كبيرة مقشرة و مقطعة و مغسولة جيدا للتخلص من النشا - 1 ملعقة كبيرة ملح خشن - ربع كوب خل
ماء لتغطية البطاطس اثناء عملية السلق
الطريقة
نقطع البطاطس


نغطيها بالماء و نضع الملح و الخل عليها


نتركها تغلي لمده ربع ساعه


تصفى من الماء بأحتراس..و ما تقلقيش


تقلى في زيت حار...راح تلاحظي انها بتغيب شوية اثناء القلي على ما تحمر


و تقدم
كلما كانت قطع البطاطس ثخينه نوعا كلما كانت افضل تعطي طعما مقرمشا من الخارج و تبقى طرية من الداخل..و العكس صحيح..

 

المصدر : www.arabspc.net

7 التعليقات :

لما البطاطا تنغلي بعدين تنقلي ممكن ازيت يفقع من المي اللي على البطاطا ولا لازم تنشف الاول ؟

ايوه طبعا صفيها و سيبيها تنشف دقايق في اي مصفاه

طب ممكن بعد السلق اصفيها وانشفها خالص ولما تبرد اطها فى اكياس واشلها فى الفريزر ولما اعوذ احمر اطلعها

اة لو قليت البطاطس فى المقلاة وعند نصف السوى يطفة البوتجاز وتغطى وتترك ساعة ثم نكمل السوى ولا سلق ولاوجع قلب

مع كامل الاحترام هذة ليست طريقة بطاطس الفارم فريتس هذة الطريقة التقليدية جدا اما عن الفارم فريتس فعند شطف البطاطس وتصفيتها توضع في الثلاجة لمدة ربع ساعة لكي يتبخر كل الماء ثم تقلى في زيت او سمن وفير وتكون نصف مقليةثم تنشل وتجفف بورق المطبخ جيدا ثم توضع في الفريزر لحين طلبها نخرجها من الفريزر مجمدة وتوضع في الزيت الساخن جدا الي ان يكون لونها ذهبي "هذة الطريقة مجربة"

إرسال تعليق