تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الخميس، 12 يناير، 2012

بودنج القرع العسلى

قبل ما ابدأ احب أقول ان القرع العسلى هو اليقطين
المقادير
2 كوب قرع عسلى مقطع مكعبات - مكسرات (جوز ولوز وبندق) - زبيب - جوز هند - 2 ملعقة دقيق - كوب لبن - كوب سكر



نضع السكر على القرع


ونرفعه على النار لغاية ما يستوى


اصفيه فى مصفى
 


وفى حلة على النار احط ملعقتين سمن


ولما يسيح السمن اضيف الدقيق (هاعمل بشاميل بس حلو)


بقلب شوية مش كتير
 


وبعدين اضيف اللبن والسائل المتبقى من تصفية القرع العسلى
 


واجيب طاجن وادهنه بسمن
 


واحط ملعقتين من خليط البشاميل وافردهم فى الطاجن
 


واهرس القرع واحطه فى الطاجن
 


واخلط المكسرات مع الزبيب مع جوز الهند
 


واضيفهم على القرع
 


وعلى خليط البشاميل الباقى اضيف بيضة مع فانيليا واخلطها


واغطى بيه البودنج
 


وادخله الفرن لمدة 35 دقيقة تقريبا لغاية الوجه ما يتحمر
 


واقطعه واقدمه



المصدر مع بيرو أحلى https://www.facebook.com/beroahlabero

0 التعليقات :

إرسال تعليق