تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الجمعة، 17 فبراير، 2012

ملوخية بالجمبرى بالخطوات و الصور

 المكونات :
نصف كيلو جمبرى مقشر و مقطع  - نصف راس ثوم مفرومة  - نصف ثمرة فلفل اخضر مفرومة - ثمرة طماطم مبشورة
نصف معلقة صغيرة كمون - ... نصف معلقة صغيرة كسبرة ناشفة  - 2 مكعب ماجى  - نصف لتر ماء او شوربة
انا استخدمت ملوخية ناشفة كوب الا ربع تقريبا تقدروا تستخدموا مولوخية خضرا تبقى تحفة - معلقة زبدة و معلقة زيت

الطريقه
نشوح نصف التوم مع نصف الفلفل فى الزبدة و الزيت و اول ما يبدا فى تغير لونة نضيف الجمبرى و الكسبرة و الكمون و الماجى و نقلب على نار عالية عشان ما تنزلش ماء من الجمبرى

نقلب 4 دقايق و نضيف باقى التوم و الفلفل و الطماطم و نقلب
نسيبها تتسبك زى الصورة


 نضيف الماء او الشوربة و يفضل تكون مغلية
بعد كدة نضيف الملوخية و نقلب و نسيبها تغلى دقيقتين و نطفى النار
الملوخية الخضرا نفس الخطوات بالظبط بس ما تخليهاش تغلى كتير



ده شكلها و الف هنا
اروع ملوخية ممكن تتاكل على ضمانتى :))

 


المصدر  : صفحه اكلات بالخطوات https://www.facebook.com/cookingsteps

0 التعليقات :

إرسال تعليق