تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الجمعة، 17 فبراير، 2012

كيك البرتقال والكراميل مع الصوص

المقادير
2 كوب دقيق + ملعقة كبيرة بيكنج بودر - 3 بيض + فانيليا - ... كوب عصير برتقال + برش برتقالة - كوب الا ربع سكر
نصف كوب زيت - والمكون السرى (باكيت بودرة كريم كراميل)





نخلط الدقيق مع البيكنج بودر مع بودرة الكريم كراميل ونتركها جانبا
 


نخفق البيض مع الفانيليا وبرش البرتقال




لغاية ما يوصل للمرحلة دى



وبعدها نضيف السكر ونخفق




والزيت ونخفق




وبعدها ثلث كمية خليط الدقيق
 


وهكذا بالتبادل بين العصير والدقيق حتى انتهاء الكمية
 





الفرن يكون مسخن مسبقاً على 180 درجة .. اول ربع ساعة وبعدها نقلل الحرارة 160 لغاية ما تستوى الكيك
وهنا لما طلعت



 الصوص
المقادير
نصف كوب عصير برتقال - برتقالة (ناخد البرش بتاعها والفصوص كمان) - ملعقة كبيرة نشا ذرة
ربع كوب ماء لتذويب النشا - 4 ملاعق سكر

 

الطريقة
نضع العصير والبرش والفصوص والسكر فى مقلاة 





نذوب النشا فى الماء




وبعد حوالى 3 دقائق نضع النشا على الصوص
ماعرفتش اصور الخطوة دى لأنى لازم اقلب على طول




وهنا بعد الصوص ما تقل بفعل النشا




ونجهز كريم شانتيه .. اى نوع واى طريقة تحبيها



ونزين الكيك
اول حاجة نستنى الكيك يبرد شوية وبعدين نقلبه على طبق التقديم ونقسمه من النص




وحطيت فى النص صوص الكراميل اللى بيكون مع بودرة الكريم كراميل
 


وحطيت كريمة



وفردتها



وحطيت النص التانى عليها


وبعدين فردت الكريمة عليها وعملت فيها تموجات



ممكن تقدميها كدة .. والصوص فى طبق جانبى



بس انا حطيت عليها الصوص من فوق وزينتها بحبة كريز واوراق نعناع
وهنا النتيجة






المصدر صفحه مع بيرو احلي https://www.facebook.com/beroahlabero

1 التعليقات :

افكارك ممتازة وسهلة التطبيق .. شكرا لك

إرسال تعليق