تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الاثنين، 13 فبراير، 2012

طريقه عمل الانجليش كيك

المقادير :

250 جرام زبده صفراء ساقعه شويه - ... 250 جرام سكر عادى - 300جرام دقيق - 5 بيضات كبار - 1 ملعقه كبيره بيكنج بودر
رشة فانيليا - زبيب و فواكه مسكره -

الطريقه :

تنخلى الدقيق و ذرة ملح و تضعى البيكنج بودر و تتركى الأناء جانبا
فى اناء آخر تجيبى الزبده و السكر و تضربيهم بالمضرب أو العجانه لحد ما تبقى ( كريمى )
ثم تضعى البيض و الفانيليا و تضربيهم تانى لحد ما يعطى مرحلة الشريط (( و هى ان الخليط يتمط معاكى لو رفعتى المضرب لفوق ))



ثم نضع الدقيق المنخول و البيكنج بودر و ذرة الملح على البيض و السكر و الزبد و نقلب بالراحه خالص علشان الهواء لا يخرج.
ثم نضعها فى قالب طويل مستطيل أكبر مقاس  و نضع الزبيب على الوجه و نقلبه خفيف حتى لا يسقط فى القاع و حتى لا يحترق
من الأفضل أنك تدعكى الزبيب فى دقيق قبل وضعه حتى لا ينزل تحت فى القاع.




ممكن وضع قطرات من اللبن للعجين (( قطرات فقط )) و لكن الأفضل لأ.
ثم تدخل فرن متوسط الحراره 180 درجه و لا تفتحى الفرن قبل مرور نصف ساعه
 و بتطلع رائعه ..خرافيه ..ولا أشيك محل حلويات
جربيها مش حتندمى أبدا كل حبايبى اللى داقوها عندى بيفتكروها جاهزه ...
ده شكلها بعد ما خرجت من الفرن و بردت






المصدر http://forums.fatakat.com/thread369903

0 التعليقات :

إرسال تعليق