تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأحد، 12 فبراير، 2012

طريقه عمل برام الرز المعمر بالخطوات

المقادير

4 فنجان رز(انا حعمل 4 برمه)
وبصفه عامه كميه الرز ماتكونش أكتر من نص ارتفاع الطاجن اللى حيتعمل فيه الرز
1 كجم لبن بقرى فلاحى كامل الدسم(وممكن جاموسى بس البقرى أفضل)



نقلب القشطه مع الرزعشان تتوزع كويس
البرام الرابع انا حطيت فيه لحمه (مستويه بنسبه 75%)
ممكن نستعمل لحمه ضانى أوريش وبرضه بطلع روووووووووووووعه

 


بجيب اللبن وأحط فيه الملح والفلفل وأقلب كويس جدا (اللبن بارد)
 


بوزع اللبن على البرمه بالتساوى
 


بسيب الرز منقوع مع اللبن من 30 دقيقه الى ساعه فى التلاجه
(لما نخرجه حنلاقى كل كميه القشطه والدسم اللى فى اللبن عملت وش على سطح البرام وهوا ده اللى حيساعدنا و حيدى اللون المميز للرز المعمر)
بسخن الفرن على درجه حراره عاليه قبل ما أحط الرز بـــ 15 دقيقه
انا عايزه الفرن حامى جدا لأنى عايزه الوش يحمر ومن غير ما أولع الشوايه


برص البرمه على شبكه الفرن (وبتكون فى نص الفرن بالظبط)
وده شكلهم بعدحوالى 25 دقيقه وزى ما أنتو شايفين اللبن بيغلى والوش اتكون وأخد لون جميل

 


حنزل حراره الفرن على 200 م واستنى لحد الرز مايتشرب كل اللبن بتاعه بالشكل ده وهوا ده اللون اللى أنا بفضله مش أغمق من كده عشان الوش يفضل طرى ومتماسك لأنه لونشف حيتفرفت ومش حيحتفظ بشكله
 


سيحت السمنه ومعاها الزيت ووزعتها على البرمه بالتساوى وغطيتها (ممكن بفويل أو غطاء حله مناسب للفرن)ودخلتها الفرن تانى ونزلت الحراره لــ 170م وسيبت الرز حوالى 15 دقيقه كمان
وده شكل ال 4 برمه بعد ما طلعو من الفرن وريحتهم والله 
روووووووووووعه

 

وده البرام اللى فيه اللحمه


وأدى الشكل النهائى يارب يعجبكم وبالهنا والشفا


 المصدر : صفحه اكلات بالخطوات https://www.facebook.com/cookingsteps

2 التعليقات :

جربتها طاعت تحففففففففففففففففففففففففة تسلم ايديك

إرسال تعليق