تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السبت، 10 مارس، 2012

طريقه عمل الكبده الاسكندراني بالصور

مقادير عمل كبدة اسكندرانى :
كيلو كبدة بلدى مقطع الى شرائح - 10 فص ثوم مفروم - بهارات " شطة او قرن فلفل حار مفروم - كمون - كزبره ناشفة " - فلفل حار أو رومي مقطع شرائح طماطم مقطعة( اختياري ) - 2 ملاعق كبيرة خل - عصير ليمونة واحدة
 

- يتم تتبيل الكبدة بالثوم المفروم والبهارات والخل والملح ، ونتركها مدة 2 ساعة في التتبيلة .
2- نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الثوم بعض من الثوم المفروم ونقلبه ثم نضع الكبدة بما عليها من توابل ونقلب لمدة نصف دقيقة.
3- نخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة و نضيف حلقات الفلفل الأخضر و قطع الطماطم "ممكن نستغنى عن الطماطم" ليكمل نضجه مع الكبدة و نغطيها و نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء او لو رأيتى ان انها بحاجه لماء اضيفى مقدار ربع فنجان صغير ماء الى الكبدة .
4- كل دقيقتين نرفع الغطاء عنها و نقلبها الى ان تنضج و بعد نضجها استمتعى بأحلى كبدة اسكندرانى و يمكن اضافة عليها طحينة و عصير ليمون ايضا بعد النضج و شرائح طماطم و شرائح فلفل رومى و اى شئ تشوفى انه هيضيف اليها شكل او طعم ممكن تضيفية اليها بعد النضج و طبعا بتتاكل ساخنة مع خبز كيزر او فينو او بلدى مع طبق صغير مخللات
شرح الطرقه بالصور :




 

1 التعليقات :

عجبتني أوي وان شاء الله هعملها

إرسال تعليق