تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الاثنين، 30 أبريل، 2012

ديك رومي مشوي بالفرن ( بالزبده و عصير التفاح )

ديك رومي حوالى 7 كيلو - 6 ملاعق كبيرة زبدة - معلقتين ملح - بصلتين كبار مفرومين
عصير ليمونة كبيرة - أوريجانو وريحان ناشف حوالى معلقة صغيرة - ربع كوب عصير تفاح غير محلى
تفاحتين ( يفضل النوع الحامض المزز يعنى) أنا إستخدمت تفاح أخضر
ممكن التفاح المصرى الناشف بيكون مزز قبل ما يستوى ويسكر

الطريـــقة

نخلط الملح مع الزبدة وعصير الليمون وعصير التفاح والبهارات مع بعض



 نجيب الرومي وندعكه بالخليط السابق بالذات عند الصدر بين الجلد واللحم وبعدين من برة
وأى باقى من الخلطة دى نخلطها مع التفاح ونحشى بيه الديك من جوة
  

وبعدين حطيته فى كيس الفرن ورشيته من بره بالبقدونس الناشف


يوضع فى فرن ساخن حوالى 350 درجة فهرنهايت
بيقعد حوالى 4 إلى 5 ساعات
حسب وزن الديك
بس نصيحة.... غطيه بفويل من فوق علشان ما يتحمرش قوى وقبل
ما يخلص بساعة إكشفى الفويل علشان يتحمر


 وممكن كمان أثناء السوا ترشى عليه عصير تفاح غير محلى برضه
لزيادة النكهة



المصدر http://www.lakii.com/vb/a-7/a-706173/



 

0 التعليقات :

إرسال تعليق