تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السبت، 28 أبريل، 2012

طريقه عمل عجه البيض و البطاطس بالثوم للافطار

المكونات هى
بصله كبيرة_فلفل اخضر حامى وبارد-طماطمايه كبيرة-ربع كوب زيت

3\4 كوب لبن-2معلقة دقيق-2بيضة-ملح وفلفل وشطة

الطريقة

اول حاجة هتحمرى البصل فى الزيت


ولما يتحمر شويه مش يتحرق تحطى الفلفل المتقطع وتقلبى دقيقتين

وبعدين تحطى الطماطم وتقلبى دقيقتين
 

وترفعيها من على النار وتحطى اللبن مع البيض والتوابل
 

وتضربيهم مع بعض وتحطيلهم الدقيق وتقلبيهم كويس
 

وتنزلى بالخلطة الى عملتيها وتظبطى الملح  
 

وبعد كده تكونى مجهزه صنيه فيها 2ملعقة زيت لوعايزه تدخليها الفرن
او فى طاسه تيفال علشان ما تلزقش منك وانتى بتقلبيها على البوتاجاز من فوق

اوتسويها على البوتاجاز من فوق وبعد كده تحطيها تحت الشواية تاخد لون

المهم انا سخنت الزيت كويس فى الطاسه ونزلت العجة
 

وغطيتها على نار هاديه لحد لما استوت قلبتها وكان ده شكلها
 

ومن جوه
 

وطبعا تتقدم ساخنه اما الطعم بجد يا جماعة رائع وخفيفه
وتانى حاجة عملت بطاطس بالثوم

المكونات

بطاطس وثوم مدقوق و4معالق زيت تقريبا وملح وشطه وفلفل وكمون

وبصراحه هى سهله جدا وطعمها جمييييل اوى انا بموت فيها

اول حاجه هتحطى الزيت مع الثوم على النار لحد لما يصفر مش يتحمر

وتكونى مقطعه البطاطس مكعبات او صوابع وتنزلى بيها على الثوم قبل ما يحمر وتقلبيهم كويس مع بعض


وتزوديهم حوالى معلقتين مايه وتغطى وتسبيهم يستوا مع التقليب من وقت لاخر
وقبل ما تطفي بشويه حطى الملح والتوابل واهم حاجة الشطه لو بتحبيها 


ولما تستوى البطاطس كويس بالشكل ده تطفى عليها
 

وانا عملت معاهم ايه بقى فضلت خيركم شوية فول بالطحينه والشطه وكام قرص طعمية متقطع فيها مكعبات صغيرة طماطم ودول طبعا شئ اساسى فى الفطار المصرى
وبيض مسلوق للى عايز وجرجير وخياروزيتون وعيش طبعا

وبعد كده عنيكوا ماتشوف الى النور هههههه علشان كله صاحى من النوم جعان

اسيبكو بقى مع الصور


بجد يا جماعة اتفضلوا ميدوا ايديكوا
 


المصدر http://forums.fatakat.com/thread2762210

0 التعليقات :

إرسال تعليق