تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الاثنين، 30 أبريل، 2012

الديك الرومي بحشوه الخضروات

 لازم يكون عندك حلة كبيرة تنفع ليه

المقـــــادير
حلة كبيرة - حوالى كبايتين ملح خشن
1/2 كوب زبدة طرية ويستحسن سايحة خالص - بصلتين كبار مقطعين جوليان أو حلقات - حوالى 4 جزرات كبار مقطعين - كرفس مقطع حلقات - ملح وفلفل - ورق لورا - والديك الرومي

الطـــريقة
يغسل الديك طبعا وينظف
يدعك الديك من الداخل والخارج بالملح الخشن تمام من كل ناحية
ثم يوضع فى حلة مملوءة بالماء البااااارد وأنا بأقول بااااارد
مش ساخن ولا دافئ باااارد من الحنفية

للأسف الحلة عندى مش مغطية الديك لكن يستحسن تكون الحلة تكفى الديك بالكامل ويغطى بالكامل بالماء البارد

ويترك بالتلاجة لمدة 12 ساعة على الأقل أو فى خلال فترة الليل
ثم يغسل الديك جيدا من الملح ويشطف
مع التخلص من المحلول الملحى
ويترك فى التلاجة لمدة ساعتين أو تلاتة قبل التتبيل
ندهن الديك من برة وجوة بالزبدة وبين الجلد واللحم
خاصة فى منطقة الصدر
ونخلط الكرفس والجزر والبصل مع الملح والفلفل
ويتم حشو الديك من الداخل بالخليط السابق

ولو فاضل عندك من الحشو يوضع فى الصينية تحت الديك
ومعاه ورق اللورا وشوية مية وممكن شوربة

ويلف بالفويل ويدخل فرن حااار 180 مئوية
حوالى تلات ساعات ونصف إلى أربعة

وبعدين نفتح عليه ونمسحه من فوق بالزبدة تانى

ويترك حوالى ساعة كمان

لإكتمال السوا ويتحمر كويس

طبعا إنتم ملاحظين إن عند الصدر الجلد مش
ماسك فى اللحم لأنى فصلته بإيدى علشان أدخل الزبدة جوة



المصدر http://www.lakii.com/vb/a-7/a-706173/










0 التعليقات :

إرسال تعليق