تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأربعاء، 2 مايو، 2012

طريقه عمل كمبوت الخوخ بالمنزل

نجيب خوخ طازج ويكون جامد مش طرى ونغسلة كويس وبعدين


اولا نقشر الخوخ ***فى طريقتين ممكن تقشيرة عادى بالسكينة او زى الصورة كدة تغلى مية وتشيليها من على النار وتحطى الخوخ فيها خمس دقايق وبعدين فى ماء بارد مباشرة هتلاقوا القشرة بتطلع بسهولة جدا
 


وبعدين نقطع الخوخ الى فصوص زى البرتقال بهذا الشكل


ثم الى مكعبات حسب الرغبة

 
نكون مجهزين حلة على النار فيها ماء بيغلى مع اضافة السكر مفيش مقادير هنا حسب التذوق وتقريبا كمية الماء تكون كافية لتغطية الخوخ والسكر تحلية حسب الرغبة اول ما تغلى نضيف الخوخ

 
نضيف الخوخ بهذا الشكل

 
واول ما يغلى هنلاحظ انة بيكون ريم او وش نشيلة بالمعلقة وبمجرد الانتهاء من نزع الريم نضيف الفانيليا ونطفى النار على طول يعنى بس 5 دقائق بعد ما الماء يغلى نصبى فى علبة او طبق عميق ونتركة يبرد وبعدين ندخلة التلاجة



ودة شكلة النهائى يقدم فى اطباق فردية كنوع من الاطباق الباردة وبالهنا او يستعمل فى الترايفل او التورتات

المصدر صفحه اكلات بالخطوات https://www.facebook.com/cookingsteps

0 التعليقات :

إرسال تعليق