تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السبت، 19 مايو، 2012

فرخه مشويه بالفرن مع الخضار



فى الأول نحيب الفرخة و نغسلها كويس قوى
و ننقعها فى مية و دقيق عشان الظفارة
و بعد كدة نعملها بشوية التوابل التالية
من برة و جوة
تجيبو نشوف بقى المقادير
دى توابلى الخاصة
اللى بنحطها مع الفراخ
فلفل أسود مجروش , حب , فلفل أبيض
سماق , زنجبيل , توم مجفف , بقدونس مجفف
زعتر , شطة , مكعب ماجى مبشور
حبهان مطحون , ورق لورا محطون


و ده الخضار اللى بحطه مع الفرخة
بطاطس مطقعة حسب ذوقكم
2 بصلة مقطعة جوانح , 2 جزروة مقطعة حسب ذوقكم
بسلة حسب رغبتكم , فلفلة حارة




تحشى الفرخة بجزء من الخضار
و نقفلها جيداً بخلة بالشكل ده




نجيب كيس حرارى و نحط فيه الخضار و عليه
الفرخة و نغلقه كده

و نروح حطين الكيس فى صنية و ندخله على الفرن
و يكون طبعاً الفرن مجهز من قبل ب 10 دقايق
و نتركها لمدة تلت ساعة
و نفتح الكيس و نتركها تحمر



وده شكلها فى النهاية


و طبعاً بقدم جنبها رز أبيض


0 التعليقات :

إرسال تعليق