تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الثلاثاء، 10 يوليو، 2012

تورتة الكنافة بالمانجو والكريم باتيسير

هنا نجيب حوالى نصف كيلو كنافة ونحط عليها 2 معلقة كبيرة سكر بودرة وحواى 6 معالق سمنة سايحة نفركهم كويس باطراف الاصابع


هنا نحيب 2 صينية قصيرة الحافة قد بعض بالضبط




نقسم كمية الكنافة على الصنيتين بالتساوى وندكها كويس يعنى نضغط عليها كويس باليد وندخلها الفرن
 


هنا نجهز الكريم باتسير
المقادير
2كوب حليب *بيضة *فانيليا *4معالق سكر كبيرة **5 معالق كبيرة دقيق

قى وعاء الخلاط نحط كل المقادير ما عدا الحليب نحط منة نصف كوب بس فى الخلاط مع باقى المقادير ونخلطة جيدا لنحصل على هذا الشكل
 



هنا نضيف باقى الحليب اللى هوة كوب ونصف فى حلة على النار ونسيبها تغلى



لما يغلى نبدا نضيف الخلطة اللى عملاناها فى الخلاط علية مع التقليب المستمر




الى ان يغلظ قوامة ويكون عامل زى المهلبية بهذا الشكل ودى اسهل طريقة للكريم باتسير



وهنا نغطية بكيس نايلون ونسيبة يبرد وممكن نحطة فى التلاجة شوية تبرد


 
ودة شكل الكنافة بعد ما استوت اول ما تطلع نسقيها بالشربات (الشيرة)
مقاديرها 2كوب سكر عليهم كوب ماء وعصير نصف ليمونة ونحطهم على النار يغلو الى ان يتقل شوية



وهنا نبدا فى تطبيق تورتة الكنافة
نحضر طبق التقديم ونضع فية اول صينية من الكنافة بهذا الشكل
 


ثم نضع الكريمة نسيب منها بس حاجة بسيطة للوجة



نفرد الكريمة بهذا الشكل



ثم نضع الطبقة التانية من الكنافة ونضع فوقها باقى الكريمة



ثم نكون محضرين كمية مقطعة من المانجو ونفردها بهذا الشكل ونرش عليها قليل من الشيرة علشان تمسك فيها وتلمع



ودة شكلها النهائى وبالهنا


المصدر

0 التعليقات :

إرسال تعليق