تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الاثنين، 9 يوليو، 2012

رز كبسة ابيض


رز كبسة ابيض *
******
الرز دة يا جماعة طعم رز الكبسة بالضبط طبعا بالارز البسمتى ممكن يتعمل جنب اى صنف تانى مثلا مع لحمة استيك او كفتة مشوية بيبقى جميل جدا
نحتاج الى بصلة كبيرة مبشورة طماطماية مبشورة جزرة كبيرة مبشورة وعود قرفة كبير و5فصوص حبهان او هيل و5 عيدان قرنفل ومكعب مرقة دجاج وممكن اضافة قطعة بسيطة جدا من اللية الضانى نفرمها لاعطاء نكهة اضافية دة حسب الرغبة
 

نجيب حلة ونضعها على النار ونضع فيها 2معلقة كبيرة زيت ثم نضيف المقادير السابقة ونشوحها قليلا
 


ثم نضيف لها الارز و عيارة من الماء طبعا رز بسمتى بياخد ماء زيادة يعنى على كل كوب رز كوب وربع ماء ثم نضيف ملح وفلفل اسمر ومكعب المرقة وعند الغليان ننتظر شوية حتى يقل الماء ثم نخفض النار خالص ويترك يستوى على نار هادئة



ويقلب بعد ربع ساعة ويترك حتى تمام النضج وبالهنا ودة شكلة بعد ما استوى



ويقدم بالهنا

 

0 التعليقات :

إرسال تعليق