تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

السبت، 8 سبتمبر 2012

القراقيش بالعجوه

المقادير
1 كيلو دقيق - 2 ونص كوب سمنة - نص معلقة صغيرة محلب - كوب ونص لبن - نص كوب سكر - باكو بيكنج باودر - بيضة لدهن والوجه وسمسم
للحشو
عجوة - او ملبن

نعاير السمنة ونحطها في حله



نقدح السمنة وننخل الدقيق





نضيف السمنة على الدقيق ونبسه كويس جدا جدا
ونسيبة لحد ما يبرد





نحمص المحلب في مقلاة جافة وبعدين نطحنه ودي صورته للي سالوني عليه





نضيف المحلب المطحون والبكنج باودر والسكر
ونعجن باللبن





نسيب العجينة ترتاح على الاقل نص ساعة
وبعدين نفردها بالنشابة زي كدا





ونحط العجوة




ونلفها





واخيرا نقطعها




  

نرصها في الصواني



ونضرب بيضة مع فانيليا وندهن بيها الوش وبعدين نرش سمسم




ندخلها الفرن على 180 لمدة ربع او تلت ساعة حسب فرنك
ولما تحمر من تحت تولعي الشواية وتحمري الوش



0 التعليقات :

إرسال تعليق