تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأربعاء، 10 أكتوبر، 2012

طريقه عمل الشريك المصري بالصور


نصف كيلو دقيق
نصف كوب زيت
نصف كوب سكر خشن
بيضه
م كبيرة خميرة
لبن "حليب"دافىء للعجن

..للوجه :_ بيضه-سكر حبيباته ناعمة ميبقاش بودرة
-سمسم
 
هاعجن كل المقادير علي بعض كويس اوى حتي تتكون عجينة لا تلتصق باليد وهاغطي عليها واتركها تخمر


 
اسيبها تخمر وبعدين اهبطها وهكذا ثلاث اواربع مرات والافضل 4 مرات ..كل ما تخمر اهبطها واغطيها تخمر تاني
....والسبب ..عشان كده بيخليها هشه جداااا



اخذ قطعه عجينة صغيرة اكبر بقليل من حجم الليمون الكبيرة وافردها ع شكل حبل صغير والفه حولين نفسه بشكل حلزوني او تعمليها ضفيرة او فيونكة او قرصة مضفرة ..بالشكل اللي تحبيه .



هنا بعد ما خمرت ....ادهنها بالبيض وارش سكر وممكن تخلي نصف المقدار بسكر والنص التاني من غيره وادخلها الفرن مش بتاخد وقت كتير



وهنا بعد ما خرجت من الفرن بس دي من غير سكر.....بالف هنا



وده بسكر .....وبالهنا

17 التعليقات :

الخميرة خميرة بيرة ولا الخميرة الكبيرة اللى بتتباع فى اكياس صغيرة ى الفانيليا.....وشكرا على الوصف الجيل وكمان بالصور

رووووووووووووووووووووووووووووووووووووعة

ممكن نستخد م بيكنج بودر بدلا من الخميرة

إرسال تعليق