تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأربعاء، 10 أكتوبر، 2012

الأرز الباسمتي بالجزر والبسله

المكونات
2 ونص كوب ارز باسمتي مغسول ومنقوع لمدة ساعتين
لحمة صغيرة مقطعه مكعبات
بصلة مقطعه صغير
بسلة وحزر نصف سوا في حدود كوب ونصف
ا حبة طماطم مقطعه مكعبات "معلش انا هنا نسيت اصورها معاهم
التوابل "ملح -فلفل اسود-قرفة-زنجبيل -كاري -كركم -مطحون حبهان وورق اللوا -وبردوا حبهان وورق لورا سليمة مش مطحونين




هحط البصله مع ملعقتين زيت لحد ما تدبل بسيط



 
لما توصل للون ده انزل باللحمه القطع




هنا حطيت اللحمةومعاها الفلف الاسود والحبهان وشوية ملح




لما الاقي لون اللحمه بقي بني مش شرط تستوي تغير لوناه بس انزل بالبسلة و الجزر





اقلبهم كويس واغطي عليهم قيمة عشر دقايق كده




ااضيف الطماطم المكعبات


 
واحط بقية التوابل واظبط الملح


واضيف الماية او الشوربة ..ع كل كوب ارز باسمتي كوب ونصف ماء ...واول ما تغلي هلاقي البسلة والجزر تقريبا استوا هضيف الارز المغسول والمنقوع لمده ساعتين او تلاتة ..واسويه زي اي ارز عادي

 
وبالهنا والشفا :))

 المصدر

0 التعليقات :

إرسال تعليق