العنوان 1

ضع نص هنا

العنوان 2

ضع نص هنا

العنوان 3

ضع نص هنا

العنوان 4

ضع نص هنا

العنوان 5

ضع نص هنا

تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأحد، 26 فبراير 2012

طريقه عمل تومية البروست وسلطة البطاطس بالخطوات

مقادير التومية
معلقتين مايونيز كبيرة - 3 بطاطس وسط مسلوقة ومقشرة - 7 فصوص ثوم - ليمونة - معلقة ملح - معلقة فلفل يفضل فلفل ابيض



نحط المقادير كلها في الخلاط ولو تقيل قوي نحط شوية مية
 


نحط المقادير كلها في الخلاط ولو تقيل قوي نحط شوية مية
 


مقادير سلطة البطاطس
4 بطاطس وسط مسلوقة - معلقتين زيت زيتون كبار - ربع كوباية خل - فصين توم مهروس - ملح فلفل - بقدونس مقطع معلقتين




نقطع البطاطس مكعبات


ندوب التوم مع الخل مع الملح والفلفل والزيت


نحطهم على البطاطس ونرش عليها البقدونس

المصدر صفحه اكلات بالخطوات على الفيس بوك https://www.facebook.com/cookingsteps

طريقه عمل تارت الليمون بالصور و الخطوات

تارت الليمون:
العجينه:
كوب دقيق - ثلث كوب زبده بارده - معلقتين كبار سكر بودره - ... معلقتين ماء مثلج - 
الحشو:
اربع بيضات - نصف كوب حليب - نصف كوب عصير ليمون - ثلاث ملاعق كبار زبده - ثلاث ملاعق كبار سكر - بشر ليمونتين
فانيليا
الطريقه:
بفرك الزبده البارده مع الدقيق المضاف اليه السكر البودره وبعدين باضيف الماء المثلج وما اعجنش كتير والمها بسرعة في بلاستيك وادخلها التلاجه لمدة ثلاث ساعات
ودا شكلها

بافرد العجينه وهي في البلاستيك بعد اما اخرجها من التلاجه بالشكل ده
 

وبعدين افك البلاستيك وافريدها عليه لحد اما تكون بحجم التارت
 

باحطها في التارت واظبط اطرافها بالشكل ده



باحط المونيوم فويل واحط عليه فاصوليا وادخلها الفرن لمده ربه ساعه وبعدين اشيل الفاصوليا واسيبها تكمل سواها عشر دقايق كمان



ودا شكل العجينه لما بتخرج من الفرن




باحط بشر الليمون والفانيليا على البيض واقلبهم

احط البيض على حمام مائى واقلب



هنا باضيف السكر
 

وبعدين باضيف اللبن والزبده واقلب شويه وبعدين اضيف عصير الليمون واقلب لحد اما يبتدي يتماسك اشيله من على الحمام المائي


باصفي الخليط واصبه في التارت وادخله الفرن لمة ربع ساعه على نار هاديه لحد اما يتماسك واما يخرج بادخله التلاجه لمدة ساعتين وده ضروري جدا
 

وبازينها بقشر الليمون ودا شكلها النهائي



ودا شكلها لما بتتقطع




المصدر صفحه اكلات بالخطوات على الفيس بوك https://www.facebook.com/cookingsteps






الأربعاء، 22 فبراير 2012

طريقه عمل مشروب الدوم بالصور


عصير الدوم مفيد جدا خاصة لزوي الضغط العالى ولهذا الغرض يُشرب منه كوب أو أكثر باليوم وكل يوم
بلإضافة إلى أن طعمه لذيذ
وممكن يُشرب دافىء أو بارد
  المقادير
-----
4\1 كيلو دوم مكسر
8 أكواب ماء
كوب من السكر تقريبا
هذه هو الدوم المكسر وهو يباع هكذا
 

أما هذا شكله قبل التكسير ولا نستطيع تكسيره بالمنزل

 الطريقة
--
ينقع الدوم في الماء لمدة 6 ساعات أو أكثر ويقلب من وقت لأخر ولو كان الجو حار يفضل بعد ساعة وضعه في الثلاجة

 


ثم يوضع على النار ليسخن فقط ولا نتركه يغلي لأن طعمه يصبح مر وهذه الخطوة لمجرد التعقيم
 


نطفي النار ونحليه بالسكر وكمية السكر متروكة لذوق ورغبة كل شخص


ونتركه إلى أن يبرد ثم نصفيه بمصفاة ضيقة الثقوب -



وتفل الدوم غير ضار ويمكن تناوله لأن الدوم أصلا يؤكل بمعني أن لو العصير كان غير رائق فهذا لا يعني أنه يجب تصفيته مرة أخرى


 
ويحتفظ به في الثلاجة
ويفضل إستخدامه في أقرب وقت يعني لازم يكون طازج دائما لأنه سريع التلف
 
 
 
للأسف لم استدل على الرابط الاساسي للوصفه اذا كانت هذه وصفتك فبرجاء اعطائي الرابط لاضافته للموضوع

طريقه عمل اسباجيتي سريعه بالخضروات

المقادير ..
( بصل اخضر+ فلفل رومي ملون + جزر + كوسا + فلفل حار + فطر )  ... السابق كله نقطعه شرائح - اسباغتي مسلوقه - ملح + فلفل اسود - كريمة خفق بالضبط 3 ملاعق كبيره

الطريقه :
اول شي نشوح الفطر بـ الزبده .. وبعدين نحط عليها البصل الاخضر ..
وبعدين الجزر .. و نقلب اشوي .. وبعدين نحط باقي الخضروات ..


  
نخليها بالكثير 5 دقايق .. مع التقليب .. نضيف الملح والفلفل الاسود .. ... ونقلبهم ..
لازم تكون كل الخضروات محافظه على قوامها
نضيف الاسباغتي عليها ... ونقلبها سوا ..
ونضيف الكريمه


دقايق نشيلها عالنار .. و ذوقي الملح لو كان قليل اضيفي .
تقدم وتزين بـ اي اعشاب خضراء


الثلاثاء، 21 فبراير 2012

طريقه عمل فراخ مشويه بالليمون بالصور و الخطوات

نبدأ بالمكونات

1 فرخه متوسطه (حوالى 2 كجم) - 1 بصله كبيره - 1 طماطم متوسطه - ... 1 ليمونه كامله بقشرها - 2 معلقه ك زبادى(وممكن نستبدلهم بـــ ربع كوب لبن حليب) - 1 معلقه ك زيت زيتون(وممكن أى زيت نباتى) - 1 معلقه ك خل أبيض (وممكن خل العنب)
1 عود روزمارى أخضر (وممكن الجاف بس الطازه ريحته مختلفه) - تشكيله من البهارات عباره عن:
( نعناع جاف . توابل مشكله .حبهان . لورا . زعتر جاف .) - ملح وفلفل اسود حسب الرغبه فى الكميه

انا بجيب الفرخه وأقطعها 4 وأغسلها كويس جدا وبسيبها منقوعه فى ماء مملح ودقيق حوالى نص ساعه بعد كده بطلعها فى مصفاه وأسيبها تصفى كل الماء والدم اللى فيها حوالى نص ساعه كمان
وزى مانتو ملاحظين انا عامله فتحات فى الفراخ عشان تشرب من التتبيله كويس



بعد كده بجهز التتبيله
بحط كل المقادير فى الكبه وأخلط كويس بعد كده بجيب الفراخ وأحط عليها التتبيله فى علبه تلاجه وأسيبها منقوعه ليله كامله فى التلاجه

 


وكده كل الفراخ اتبلت تمام
 


تانى يوم بطلع الفراخ من التتبيله وأحطها فى مصفاه ودى بيدى فرصه لكل السوائل اللى لونها وردى اللى نزلت منها بسبب الخل والملح والليمون انها تنزل وماتنطبخش معاها تانى وبسيبها ربع ساعه تقريبا لحد ماتصفى ميتها وكمان عشان تحتفظ بالسوائل الداخليه اللى جواها وتفضل طريه بعد الشوى
 


بعد كده بحطها فى صينيه فرن


وبغطيها وأحطها على نار هاديه على البوتاجاز حوالى 10 دقايق

والخطوه دى انا بفضلها لما يكون حجم الفرخه كبير عشان اضمن التسويه التمام وماتاخدش وقت اطول فى الفرن وتنشف منى

 


وبعد كده بشيلها من الصينيه وأرصها على شبكه فرن البوتاجاز اللى بكون مسخناه من قبلها على درجه حراره فوق المتوسطه حواى 200 م(وطبعا بسيب الدرج بتاع الشبكه تحتها عشان السوايل والدهون اللى حتنزل متتحرقش وتعمل دخان )

وعلى فكره انا بولع الفرن من تحت بس ولحد الفراخ ماتستوى أنا مش بولع الشوايه خااااااااااااالص
واللون اللى بتاخده الفراخ بيكون من حراره وسخونه الفرن فقط لا غير.......

 


وبسيبها فى الفرن وبقلبها من وقت للتانى (كل 10 دقايق تقريبا)
 


لحد ما تاخد اللون المميز وتستوى تمام ....


بعد كده بطلعها من الفرن وأعصر عليها ليمونه طازه بتديها طعم وريحه تجنن
وبقدمه فى طبق التقديم بالشكل ده

 

منقول من صفحه اكلات بالخطوات https://www.facebook.com/cookingsteps

طريقه عمل طاجن الكاليماري بالخطوات و الصور

المكونات
نصف كيلو كاليمارى منضف و مقطع حلقات - بصلة كبيرة - ثمرة بطاطس -فلفل اخضر و احمر و اصفر مقطع - فلفل حار حسب الرغبة - ... معلقة توم مفروم - معلقة جنزبيل مفروم - معلقة صغيرة كمون - معلقة صغيرة كسبرة -معلقةصغيرة فلفل - نصف معلقة بابريكا - عصير ليمونة - بشر قشر ليمونة - ملح - كوبين عصير طماطم - معلقة زيت ذرة
الطريقه
نضع الزيت فى مقلاة ساخنة
نضيف جميع الخضار و نقلب لمدة 2 دقيقة




نضيف البهارات على الخضار و نقلب لمدة دقيقتين كملن
نضيف عصير الطماطم
نتركها تغلى و تبدا البطاطس فى النضج
عندما تقترب البطاطس من النضج نضع الكاليمارى و نتركه يغلى 5 دقائق مع خليط الخضروات

 


نرفعه بعيدا عن النار و نضعه فى طاجن او صينية
نضعه فى فرن ساخن و نفتح الشواية لمدة 5 دقائق اخرى
نصيحة
بلاش تزودوا السوا علشان يفضل طرى

 


ده شكلها بعد ما طلعت من الفرن و الف هنا
 


المصدر : صفحه اكلات بالخطوات https://www.facebook.com/cookingsteps