العنوان 1

ضع نص هنا

العنوان 2

ضع نص هنا

العنوان 3

ضع نص هنا

العنوان 4

ضع نص هنا

العنوان 5

ضع نص هنا

تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأربعاء، 28 مارس، 2012

فيجيتار بيتي بالخطوات و الصور

حبيباتي في الله ده الفيجيتار وطريقته سهله جدااااااااا عباره عن بواقي توست علي عيش فينو بلدي تميز وعلي فكره التميز بيخليه مميز بس عشان مش في مصر نستخدم العيش والتوست ونحمصهم فر مايكرويف او فرن لحد ميتحمص ونطحنه ونجهز لكل كوب مطحون نص كوب كورن فلكس بس خلي بالكم بدون سكر اتأكدوا ونجهز بهارات ملح وفلفل وبودره توم بودرة بصل بابريكا جنزبيل بودر رشة قرفه ونقلب المقادير كلها علي بعضها ونحفظها في برطمان انا بحطه في التلاجه عشان يتحفظ وتستخدموه في البانيه او الكفته وعالاقل متأكدين من مكوناته ولا تنسونا من صالح دعائكم


هنا طحناه بس متنعموهوش عشان يقرمش
 


هنا الكورن فلكس جرشناه بس منعمهوش


هنا حطيناهم علي بعض وقلبنا التوابل ملح وفلفل وبابريكا جنزبيل بودرة بصل بودرة توم وبهارات ونقلبهم ونعبيهم في برطمان للاستخدام بانيه كفته والمقليات ولاتنسونا من صالح دعائكم
 



المصدر صفحه اكلات بالخطوات https://www.facebook.com/cookingsteps

صدور دجاج مشوية بالتوم و الكسبرة

كيلو صدور طرية - راس توم مفرومة  - نصف حزمة كسبرة خضراء مفرومة - ... معلقة صغيرة ملح
معلقة صغيرة كمون - معلقة صغيرة فلفل اسود - معلقة صغيرة كسبرة ناشفة - معلقة صغيرة بابريكا - عصير ليمونة - معلقة زيت زيتون

نخلط مكونات التتبيلة كلها مع بعض نفتح صدور الدجاج بس مش للاخر
نحشيها بالخلطة و نمسحها بالتتبيلة من برة و نسيبها من نصف ساعة لساعة



فى مقلاة ساخنة نضع معلقة الزيت
نضع صدور الدجاج لنقفل المسام من الجهتين
و نضعها فى صينية و ندخلها الفرن 15 دقيقة لحد ما تستوى

 


نطلعها ترتاح 5 دقايق و نقطعها و تقدرى تقدميها مع سلطة و مكرونة او ارز او بطاطس ودجز و بالف هنا
 

المصدرصفحه اكلات بالخطوات  https://www.facebook.com/cookingsteps

مقبلات الكنابيه ( قطع توست صغيره بحشوات مختلفه)

مقبلات الكنابيه ( قطع توست صغيره بحشوات مختلفه ) سهله و غير مكلفه و راقيه جدا على طاولتك او ممكن لما تروحي زياره تاخديها هديه من صنع ايدك
نقطع خبز التوست الذي سبق تحضيره




 بواسطة قاطعة نقوم بتقطيع التوست الى دوائر






نبتدي نزين زي ما احنا عاوزين . انا دهنت بالمايونيز مع الكاتشب و حطيت بيض مبشور مع تونا معلبة و لانشون على شكل نجوم
 


نبتدي نزين زي ما احنا عايزين : انا هنا دهنت بالمسترد و حطيت فوقيه جزر مبشور و تونا معلبة




وكل واحد وذوقو

 


المصدر : صفحه اكلات بالخطوات  https://www.facebook.com/cookingsteps

الثلاثاء، 13 مارس، 2012

ريش مشوية على الصاج بخلطة لذيذة

اول شي بنجهز التتبيله اللي بننقع فيها الريش

في الخلاط..بصل..ثوم...فلفل رومي اوقرون حارة..طماطم..نص ليمونة مع القشر وعصير نص ليمونة
يعني ليمونة كاملة ..فلفل احمر مجروش..ربع كوب صويا صوص..ربع كوب زيت زيتون....بهار مشكل ..فلفل اسود ...ملح..مكعب ماجي مفتت



فرميه ناعم في الخلاط
وانقعي فيه الريش لمدة ليلة في الثلاجه

 


سخني مقلاة ومسحيها بشوي زيت زيتون وحطي الريش
 


استمري بالتقليب


لفيه بقصدير على مايجهز الباقي
 


انا سويت كمية قليلة
مع البطاطس والسلطة يمي يمي

 



 المصدر : http://forum.hawaaworld.com/showthread.php?t=2941088

سمبوسة بحشو الأبل باي ((حشو فطيرة التفاح))

مقادير الحشو :-
زبدة صفرا
3 تفاحات أخضر زي اللي في الصورة ((لازم أخضر عشان مفهوش ميه كتير وهو التفاح اللي بيتعرض للنار بس أما باقي التفاح مينفعش تعرضيه للنار خالص هايتهري ويتبهدل))
3 معالق كبيرة سكر عادي
نص معلقة كبيرة قرفة
جوز هند + زبيب + بندق + لوز
سكر بودرة ناعم للتزيين



الطريقة :-
نقشر التفاح ونقطعه كده



نسيح الزبدة على اصغر عين في البوتجاز بس عليها على الآخر ،،، كده
 


ننزل بالتفاح وخلي النار عالية ونقلب كده


نحط عليه السكر والقرفة ونقلب


ونسيبهم دقايق لحد ما التفاح يستوي نص سوا يدوب يطرا مش يتهري
 


وانا كنت طحنت البندق واللوز فننزل بيهم هما والزبيب وجوز الهند هتلاقيهم شربوا كل السوايل اللي في الطاسة بالشكل دا تقلبيهم كويس وتشيلي من على النار
 


تبدئي تلفي السمبوسة وزي ما قولنا نقطة الدقيق والميه في آخر السمبوساية عشان متفتحش في التحمير


بالشكل ده



انا بقى حشيت كتير وبحطهم في الفريزر ولما احتاجلهم اخدهم احمرهم وها متلجين بيبقوا زي اللي ليه معمولين حالاً


وتحمري


وتطلعيها لونها دهبي وترشي على الوش سكر بودرة وتتاكل سخنة وبألف هننااااااااااا
ودا طبق كده صغنون ليكوا



المصدر منتدي فتكات http://forums.fatakat.com/thread1815158

السبت، 10 مارس، 2012

طريقه عمل الكبده الاسكندراني بالصور

مقادير عمل كبدة اسكندرانى :
كيلو كبدة بلدى مقطع الى شرائح - 10 فص ثوم مفروم - بهارات " شطة او قرن فلفل حار مفروم - كمون - كزبره ناشفة " - فلفل حار أو رومي مقطع شرائح طماطم مقطعة( اختياري ) - 2 ملاعق كبيرة خل - عصير ليمونة واحدة
 

- يتم تتبيل الكبدة بالثوم المفروم والبهارات والخل والملح ، ونتركها مدة 2 ساعة في التتبيلة .
2- نضع زيت على النار حتى يسخن ثم نسقط فيه الثوم بعض من الثوم المفروم ونقلبه ثم نضع الكبدة بما عليها من توابل ونقلب لمدة نصف دقيقة.
3- نخفض الحرارة بعد أن يتغير لون الكبدة و نضيف حلقات الفلفل الأخضر و قطع الطماطم "ممكن نستغنى عن الطماطم" ليكمل نضجه مع الكبدة و نغطيها و نتركها ربع ساعة و لا داعي لإضافة الماء او لو رأيتى ان انها بحاجه لماء اضيفى مقدار ربع فنجان صغير ماء الى الكبدة .
4- كل دقيقتين نرفع الغطاء عنها و نقلبها الى ان تنضج و بعد نضجها استمتعى بأحلى كبدة اسكندرانى و يمكن اضافة عليها طحينة و عصير ليمون ايضا بعد النضج و شرائح طماطم و شرائح فلفل رومى و اى شئ تشوفى انه هيضيف اليها شكل او طعم ممكن تضيفية اليها بعد النضج و طبعا بتتاكل ساخنة مع خبز كيزر او فينو او بلدى مع طبق صغير مخللات
شرح الطرقه بالصور :




 

طريقه عمل فلية دجاج تكا المشوى بالخطوات

نحضر كمية من صدور الدجاج المخلى
ونحضر صوص التتبيلة عبارة عن كوب زبادى و 2معلقة كبيرة من كل مما يلى
كاتشب و بابريكا ومستردة وملح ومايونيز
وو1حد معلقة صغيرة من فلفل اسمر وكزبرة ناشفة وجنزبيل ومعجون طماطم وصويا صوص ومعلقة زيت ومعلقة دبس رمان حسب الرغبة ونصف كوب ماء بصل
كلة على بعض نخلطة بيبقى بالشكل دة



انا بحب احطة فى كيس احط شوية من الخلطة ثم الصدور ثم باقى الخلطة وهكذا علشان نتاكد ان كل قطعة اتغطت بالخلطة كويس نقفل الكيس نقلبة كويس ونضعها فى التلاجة من الليل الى الصبح
 


انا هنا شويتها على الجريل الكهرباء وممكن على الفحم حسب الرغب
 


انا هنا بحباغطى الشواية علشان تستوى كويس
 


ودة شكلها بعد ما استوت واتحمرت
 


وتقدم بالهنا مع بطاطس ورز بسمتى بالكركم زى تكا  
 

المصدر صفحه اكلات بالخطوات على الفيس بوك https://www.facebook.com/cookingsteps