العنوان 1

ضع نص هنا

العنوان 2

ضع نص هنا

العنوان 3

ضع نص هنا

العنوان 4

ضع نص هنا

العنوان 5

ضع نص هنا

تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الخميس، 31 مايو، 2012

بيتزا فاهيتا الفراخ

اولا عجينة بيتزا حسب رغبتك واللي تضبط معك
صدور دجاج نقوم بطرقها قليلا ثم تتبل ببهارات الفاهيتا والفلفل الاسود والملح انا استخدمت هنا 3 صدور كبيره



ناخذ فلفل الوان ونقطعه على شكل اعواد مع حبة بصله مقطعه شرائح وثوم مدقوق





3ملاعق كبيره من صلصة البيتزا انتي تعملينا في البيت او تشترينها جاهزه لكن اللي بالبيت اطعم ولو معاها فلفل حار تطلع الذ ونضيف لها ملعقتين كبار سور كريم





وتخلط الى ان تتجانس




نحضر نوعين من الجبن الموتزريلا والشيدر مبشوره





ناخذ صدور الدجاج ونشوحها في قليل من الزيت



 الى ان تستوي من الجهتين




نتركها الى ان تبرد ثم تقطع على شكل اصابع





نشوح البصل والفلفل والثوم في نفس الصينيه





الى ان يذبل قليلا ونضيف الملح وشوي بهارات





نفرد العجينه وتكون رقيقه نوعا ما وندهنها بخليط السور كريم





نرش الجبن بنوعيه



 نوزع الفلفل والبصل ثم الدجاج ونرش شوي زيت زيتون عليها وندهن اطرافها




ونتركها 10 دقائق




 وندخلها الفرن الى ان تستوي وترى ما تاخذ وقت

وهذا شكلها


تشيز كيك سريع


بسكوت ديجسيتف
أصبع زبده
جبنه فيلادلفيا مقاس كبير
حليب نسله مركز
قشطه تاج
2ظرف دريم ويب
ملعقه من الجلاتين الساده



نخلط جبنه فيلادلفيا + حليب نسله مركز +قشطه +2ظرف دريم ويب بحيث ما يصير فيه كتل من الجبن
يخلط بسكوت ديجسيتف مع أصبع زبده





أخر شيء نحط الجلاتين المذوب بقليل من الماء الساخن ونخلط مره ثانيه





نبدا نثبت البسكوت بقاع الصينيه
وبعدها نحط من خليط التشيز
أذا كنتي مستعجله حطيه بالفريزر على الأقل 4ساعات
وومكن تسوينها قبل بيوم وحطيها بالثلاجه ولا راح يتغير معاك الطعم





قبل التقديم بساعه حطي الباي فلينق ( التوبينج ) بالنكهه اللي تحبين أما فرواله أو توت أو كرز
وأستمتعي


للأسف لم استدل على الرابط الاصلي للوصفه .. اذا كانت هذه وصفتك برجاء اعطائي الرابط لاضافته

الثلاثاء، 22 مايو، 2012

شاورمه لحم بخبز الصاج



حبيباتي في الله دي شاورمه لحم بخبز الصاج
المقادير لحمه شرائح رفيعه ويفضل بتلو وللتتبيله وكميتها تقريبيه حسب كمية اللحمه وقطعة ليه و بتبلها في زبادي ومعلقتين طحينه وخل وملح وفلفل وبهارات لحم وبابريكا وجنزبيل وثوم بودر وبصل بودر وبنجهز كميه من البصل الشرائح وسماق
 




هنا اللحمه بعد مبيتناها في التتبيله عشان تتشربها كويس ونسيبها في التلاجه



بنسخن طاسة تيفال اوي وفيها معلقتين زيت ولازم تسخن عشان اللحمه متجيبش ميتها ونقلب فيها اللحمه كويس لحد متتحمر ننزل بالبصل بعد مندعكه بسماق ونقلبهم لحد البصل ميستوى بس مش قوي



هنا الشاورما بعد متحمرت هيا والبصل




ندخل بقا علي طريقة عيش الصاج للشاورما وبامر الله سهل
المقادير 
كوب دقيق رشه ملح رشه سكر معلقه صغيره بيكنج بودر ومعلقة زبده سايحه وممكن زيت بدلها بس الزبد بطريه افضل بنعجنهم مع بعض ونسيب العجينه تريح شويه



هنا العجينه لما ارتاحت بنفردها علي رخامه مدهونه زيت ونفردها رفيع بس منزودش الفرد يعني منرقرقهاش اوى





بندهن طاسة تيفال بزيت ونسخنها ونحط العجينه ونضغط بمعلقه خشب بالراحه عشان العجينه متقبش مننا



هنا بعد منخلص رغيغ رغيف نغطيه بفوطه عشان مينشفش وونرص الكميه فوق بعضها ونلفها كويس عشان يفضل طري





بعد كده بندهنه بسلطه طحينه ونفرد عليه الشاورمه ونلف رول ونرجعه لطاسه تيفال مدهونه زيت عالنار يخد لون



هنا بعد ملفينهم رول حطينهم عالنار فس طاسه تيفال ونقلبهم عشان يخدو لون دهبى



هنا بعد مقطعنا الساندويتشات ونقدمها والف هنا ولاتنسونااااا من صالح دعائكم




المصدر 
أكلات بالخطوات

الاثنين، 21 مايو، 2012

طريقه لتشكيل ساليزون وموالح الباف بستري

اضغطي في وسط العجينة لعمل مكان لوضع الحشوة ، ثم ضعي الحشوة في الوسط " سلطة الدجاج أو التونة أو اللبنة"

اضغطي في وسط العجينة لعمل مكان لوضع الحشوة ،






تخبز في الفرن

باصبعك اضغطي لتوسيع مكان للحشوه في المنتصف


ثم ضعي الحشوة في الوسط " سلطة الدجاج أو التونة أو اللبنة" وإليكِ الشكل النهائي :




المصدر http://forum.brg8.com/t24871.html
المصدر 

السبت، 19 مايو، 2012

بالفيديو تزيين الكيك بطريقه سهله جدا و سريعه



فكره لتزيين الكيك بالفيديو بطريقه سهله جدا و سريعه







الفيديو

تدميس الفول



نص كيلو فول مدمس ننقعو في ميه لمدة 6 ساعات تقريبا او لحد مالفول يتضاعف حجمه والتجعايد اللي فيه تختفي
 






هنحطو في حلة الضغط
 



النص كيلو بيحتاج 2 لتر مية الا ربع




نحط معاه ربع كيلو عدس اصفر او حمص الطبيخ مع ليمون مقسومة



نقفل الحلة الضغط كويس واول مايبدا يغلي نسيبو على نار عالية لمدة 10 دقايق وبعدين نحطو على اصغر نار ونهدي خالص ونسيبة حوالي 4 ساعات عى النار وكل فترة نحرك الحلة حركة دائرية عشان الفول يتقلب ولو فتحتي عليه ولقيتي الفول لسة محتاج شوية ممكن تغطيه تاني وتولعي عليه النار الهادية ومش هتحتاجي تزودي مية تاني خاص


وده شكلو بعد السوا من غير غلبة تزويد الميه





ملحوظه : يمكن استخدام الدماسه او حله محكمه الغلق لمده 8 ساعات او اكثر مع تزويد الميه كل ما تنشف

فرخه مشويه بالفرن مع الخضار



فى الأول نحيب الفرخة و نغسلها كويس قوى
و ننقعها فى مية و دقيق عشان الظفارة
و بعد كدة نعملها بشوية التوابل التالية
من برة و جوة
تجيبو نشوف بقى المقادير
دى توابلى الخاصة
اللى بنحطها مع الفراخ
فلفل أسود مجروش , حب , فلفل أبيض
سماق , زنجبيل , توم مجفف , بقدونس مجفف
زعتر , شطة , مكعب ماجى مبشور
حبهان مطحون , ورق لورا محطون


و ده الخضار اللى بحطه مع الفرخة
بطاطس مطقعة حسب ذوقكم
2 بصلة مقطعة جوانح , 2 جزروة مقطعة حسب ذوقكم
بسلة حسب رغبتكم , فلفلة حارة




تحشى الفرخة بجزء من الخضار
و نقفلها جيداً بخلة بالشكل ده




نجيب كيس حرارى و نحط فيه الخضار و عليه
الفرخة و نغلقه كده

و نروح حطين الكيس فى صنية و ندخله على الفرن
و يكون طبعاً الفرن مجهز من قبل ب 10 دقايق
و نتركها لمدة تلت ساعة
و نفتح الكيس و نتركها تحمر



وده شكلها فى النهاية


و طبعاً بقدم جنبها رز أبيض