العنوان 1

ضع نص هنا

العنوان 2

ضع نص هنا

العنوان 3

ضع نص هنا

العنوان 4

ضع نص هنا

العنوان 5

ضع نص هنا

تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الثلاثاء، 31 يوليو 2012

فته دجاج باللبن ( الزبادي )

المكونات

لبن ، قرفة ، لومي ، بابريكا، قرفة ، فلفل اسود ، ملح ، رز منقوع، بقدونس ، مكسرات ، صور دجاج، توم مهروس



بنقلب الدجاج مع شوية زبدة





بمضيف البهارات





خبز محمص





لبن زبادي مع توم في الخلاط





هون اللبن جاهز بعد الخفق





حطينا اللبن فوق الخبز





رز مطبوخ




بنحرك اللبن مع التوم عشان يصير متجانس




طبقة خبز ، طبقة رز ،طبقة لبن






 

المصدر مطبخ لك علي الفيس بوك

مشروب الدوم


 المقادير 

كوب دوم مجروش
كوب سكر
9 كاسات ماء



نضع السكر على الدوم فى قدر ونضعه على النار






نقلب حتى يسيح السكر





نضع عليه الماء ونتركه يغلي





نقفل النار ونتركه ليبرد ثم نصفيه ونضعه بالثلاجة حتى وقت التقديم


طريقه عمل مشروب الخروب بالصور



المقادير


كوب خروب مجروش
كوب سكر
9 كاسات ماء




الطريقة
نضع السكر على الخروب في قدر ونضعه على النار





نقلب حتى يسيح السكر





نضع عليه الماء ونتركه يغلي





نقفل النار ونتركه ليبرد ثم نصفيه ونضعه بالثلاجة حتى وقت التقديم .





كب الكنافة بالكسترد

كب الكنافة بالكسترد 


نجهز الأول الكسترد

كوب لبن حليب
ملعقة ونصف بودرة الكسترد
سكر حسب الرغبة



ندوب المقادير الأول على البارد




بعدين نرفعهم على النار لغاية ما يغلظ القوام





ونجهز قوالب الكب





ونسيح سمن وعلى الكنافة نقلبه معاها





لغاية الكنافة ما تتشرب كل السمن





نفرد قليل من الكنافة فى الكب ونجيب صينية كب تانى لو عندنا ونضغط بيها على الكنافة علشان تتماسك
(لو مش متوفر صينية تانى بظهر كوب صغير اضغطى عليها)





ونضيف فى كل كب ملعقة كسترد






وعليهم شوية زبيب




ونغطيهم بالكنافة





وعلى الفرن





ولما يتحمروا ونطلعهم نسقيهم بالشربات البارد




وبألف هنا




المصدر مع بيرو أحلى

الثلاثاء، 17 يوليو 2012

طاجن سمك مع الارز


طاجين سمك بالخضار حلو وبتتبلتي الخاص
راح نحتاج الي كل من 
طماطم \ باذنجان \ جزر \ بطاطا \ فلفل اخضر حار \ بصل مقطع طولي \ ثوم .



نجهز التتبيلة كالتالى 
ملعقة ونص طماطم صلصة 
نص ملعقة كل من 
بزار 
فلفل احمر حار 
كروية 
كسبرة جافة 
وملعقة صغيرة لكل من 
ملح 
كمون 
و3 فصوص ثوم لو أكثر أفضل ( زوجي مابيحبه ) 
نخلط كل المقادير مع بعض صحن 
ونضيف الاتى والسر في التتبيلة 
بقدونس مفروم 
ورق غار 
فلفل اسود صحيح 
كسبر صحيح 

ونضيف عليهم زيت زيتون ونتركهم علي جنب 



نقطع السمك الحجم اللي يناسبك 



ونضيف للخلطة كوب ونص ميه 




نجهز الطاجين ونستف الخضار في الاول 
بعدين السمك 

ونضيف عليهم الخلطة 

نلف الطاجين بورق قصدير وندخله للفرن 


 ولما يقرب يستوي نشيل القصدير ونخليه ينشف شوي ويتحمر من فوق 



هنا عجنت خبز قبل ما أبتدى في عمل السمك 



قدمته مع الرز وسلطة الخيار والطماطم والزيتون والسماق 




المصدر http://www.lakii.com/vb/a-7/a-779617/