العنوان 1

ضع نص هنا

العنوان 2

ضع نص هنا

العنوان 3

ضع نص هنا

العنوان 4

ضع نص هنا

العنوان 5

ضع نص هنا

تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الخميس، 9 أغسطس، 2012

بسكويت المربي على الطريقه الايطاليه بالصور و الفيديو

بسكويت المربي على الطريقه الايطاليه

المكونات :
125 جم زبده - 250 جم دقيق - بشر نص ليمونه - نص معلقه بيكنج باودر - فانيليا - بيضه - 100 جم سكر - سكر بودره للتزيين - مربي فراوله

ضعي الدقيق و السكر على الطاوله


شكلي حفره بيدك في المنتصف و ضعي باقي المكونات ماعدا المربي و السكر البودره


اخلطي بيدك جييدا


حتي تتشكل العجين


غلفيها بالبلاستيك و اتركيها ترتاح على الاقل نص ساعه بالثلاجه 


سخني الفرن و ابدأي بتشكيل العجينه لقطع من البسكوت


تدخل الفرن علي درجه حراره 180 سليزيوس لمده ربع ساعه


اتركيها تبرد و احشيها بالمربي و زينيها بالسكر البودره



الفيديو

الأحد، 5 أغسطس، 2012

رافايلو بحشو الاوريو

 المقادير :

كاس وربع حليب بودر
كاس وربع سكر بودر
100 جرام زبدة طرية
نصف كاس جوز هند
2 او 4 ملاعق طعام حليب سايل على حسب ما تحتاج

الحشو:

مغلف بسكوت اوريو مطحون
شوي قشطة لنعجنهم سوا

الطريقة:

نخلط المقادير كلها سوا



حشو الاوريو نطحن الاوريو ونعجنه بشوي قشطة ليصبح عجينة ونحشي بها الرافايلو





ناخذ شوي من خليط جوز الهند ونضع في وسطه شوي من حشو الاوريو ونقفلها وندحرجها بجوز الهند






نضعها بالبراد لتبرد ونقدمها




المصدر http://www.lakii.com/vb/a-68/5-561883/

بسكوت التفاح الهشش واللذيييذ


المقادير سهلة وبسيطة:

من اربع الى خمس كوب دقيق
كوب سمن
كوب لبن زبادي
نصف كوب زيت
ملعقة صغيرة بكينج بودر





مقادير الحشوة:

5 تفاحات وسط
بيالة ونصف سكر
نصف كاس ماء
2 ملعقة صغيرة قرفة مطحونة
نضع جميع مقادير الحشوة معا على النار ونتركهم ليغلو ويذبل التفاح




 ثم نضع ( الزبادي والسمن والزيت ) في الخلاط ونخلطهم





ونصبهم فوق الدقيق والبكينج بودر ونعجنها لتصبح عجينة ملساء طرية


 '

ناخذ قسم من العجينة ونفردها بالنشابة




ونقطعها بهذا الشكل ونحشيها





ثم نلفها مثل الكروسون ونضعها في صينية الفرن ونحمرها من تحت ومن فوق

ثم نرشها بالسكر المطحون 
ونقدمها




المصدر http://www.lakii.com/vb/a-16/a-508362/

السبت، 4 أغسطس، 2012

طريقه عمل بسكوت السابليه بالصور

المقادير
1 وربع كوب زبدة - نص كوب سكر بودرة (ممكن تخلوه كوب الا ربع لو بتحبوه حلو) - بيضة - 3 كوب ونص دقيق - معلقة ونص صغيرة بيكنج باودر - فانيليا - رشة ملح


الطريقة
نحط الزبدة في الطبق ولازم تكون لينة بس مش كتير




نضربها بالمضرب شوية



نضيف السكر البودرة ونضرب لحد ما تبيض وتنفش



نضيف البيضة مع الفانيليا ونضرب

النتيجة حتكون كريمة بتلمع وخفيفة لو وصلتي للمرحلة دي يبقى تمام لان دا اساس السابليه





نضيف الدقيق المنخول مع البيكنج باودر ونضرب باقل سرعة فقط علشان الدقيق يختفي
الناتج عجينة لينة لاننا في الصيف بس لو في الشتا حتكون ملمومة وحلوة





ما تضيفيش دقيق لاننا لما نفردها حنرش دقيق
ننزل العجينة على بلاستيك




ونلفها وندخلها التلاجة ربع ساعة

بعدين نشتغل على رخامة ولو مطبخك حر الافضل على ورق زبدة
نرش دقيق وناخد حته من العجين




ونفردها بسمك 3 ميلي تقريبا



وبعدين نحط القطاعات في الدقيق ونقطع




ونعمل من كل شكل 2 ونرصهم في الصينية
وبعدين ناخد القطاعات الصغيرة ونفرغ السابلية في الصينية علشان الشكل يفضل جميل


 ونشيل الشكل الصغير بالسكينة


خلاص الصينية جهزت للخبز
نحطها في فرن سخن على 170 لمدة 10 دقايق تقريبا







نسيبهم يبردوا في الصينية لان لو شلناهم حيتكسروا
وبعدين نحط كل اتنين على بعض ونرصهم في صينية علشان نسهل علينا الحشو




خلصنا خبز والسابليه برد
نروح نجيب مربى النوع اللي نحبه وممكن كريمة شيكلاته (جناش)

ناخد البسكوته الكاملة ونقلبها




نحط معلقة من المربى 



ونحط البسكوتة المخرومة فوقيها ونضغط بالراحة

ونشكل حسب اللون او الطعم اللي نحبه



وبس نقدمها


بسكويت بالماكينه



المقادير

5 كوب دقيق
1 كوب سمنة
1 كوب زبدة
1/2 1 كوب سكر بودرة
4 بيضة
1/4 معلقة صغيرة بيكنج بودر
فانيليا

الطريقة

اول حاجة نضرب السمنة مع الزبدة
لحد ما تبقى عاملة زى الكريمة
ومتسيحيش السمنة ولا الزبدة
تسبيها بحرارة المطبخ زى كدة



بعد كدة نضع عليها السكر البودرة
السكر تعملى مقدارة بعد ما تطحنيه بودر
ولازم تنخليه بالمنخل او مصفى عشان ميكلكعش





وتضربى كويس لحد ما يختلط بالزبدة
بعد كدة نحط البيض ومعاه طبعا الفانيليا





ونكمل عجن لحد ما المقادير تختلط ببعض
بعد كدة هنحط الدقيق والبيكنج بودر
وطبعا هتكونى نخلاهم بردوا
ومتحطيش الدقيق كله مرة واحدة
لما تشوفى العجينة معاكى





هتغطى العجينة بفوطة نضيفة
وسبيها على جمب لحد ما تلمى اثار المعركة
وتنضفى مطبخك وتجهزى مكنتك وصوانيك وفرنك
ونبدا نشتغل





هتثبتى المكنة فاى تربيزة عندك وتشتغلى
ودة شكله وهو فى الصينية
انا بحب اعمله صغير مبحبش المقاس الكبير
بيبقى شكلة احلى وزى ما تحبى طبعا





هتدخليه الفرن
وخلى بالك لان مبيخدش وقت طويل
عينك عليه علطول
نسيت اقلكو فى حتة عجينة بتتبقى فى اخر المكنة
هى حتة صغيرةمترمهاش انا حطيت عليها
شوية جوز هند
وعملتها بالقمع وحطيت عليها حتة شيكولاتة

ودة بقى بعد ما طلع من الفرن
بيبقى مقرمش وهش ولذيذ
بجد لو جربتوه هيعجبكو قوى
وبالهنا والشفا