تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الجمعة، 22 فبراير، 2013

الفولية اكلة شعبية مصرية من شيماء رضوان

المقادير 

حوالى نص كيلوا فول مدشوش ( من غير قشر ومقسوم نصين )

نصف حزمة كزبرة خضراء

نصف كيلوا طماطم مع ملعقة كبيرة صلصة

نصف لتر ماء

ملح وفلفل 

نصف ملعقة صغيرة لكل من كزبرة ناشفة وكمون

بصلة كبيرة

ملعقتين كبار زيت او سمن

الطريقة

ننقع الفول قبل بليلة فى الماء

نخلط الطماطم مع الماء والصلصة

نحمر البصل فى الزيت او السمن ثم نضيف عصير الطماطم
 


ونتركها تغلى ثم نضيف الفول بعد غسله 

والملح والفلفل والكمون والكزبرة الناشفة ونتركه لينضج

ممكن نزوده ماء لو احتاج

ثم نقطع الكزبرة اخضراء صغير جدا ثم نضيفها للفولية ونتركها 5 دقائق اخرى تقريبا
 


تقدم مع الخبز المصرى

وبالف هنا وشفا
 

0 التعليقات :

إرسال تعليق