تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الخميس، 28 فبراير 2013

خطوات عمل الجبنه المش في المنزل

هنحتاج الى حليب و2 معلقة كبيرة عسل اسود ونصف كوب ملح وكوب حليب رائب وشطة حمراء مفرومة وبودرة وحبة واحدة فلفل اخضر وقطعة صغيرة قشر برتقال ومورتة (عبارة عن خلاصة تسييح الزبدة )
يمكن تستغلربوا شوية المكونات بس المصرين هما اللى هايعرفوا قصدى

 
اصلا اساس المش المصرى حليب ومورتة وجبنة قريش بس انا للامانة ملقتش جبنة قريش فعملتة بجبنة اسطنبولى دة شكل الجبنة نحطها فى علبة بلاستيك كبيرة او برطمان زجاجى افضل الكميات مفتوحة مفيش عيار ثابت


 
وجميع المكونات اللى فى الاول نضربهم فى الخلاط كلهم ماعدا الشطة ونصفيهم ونضيف لهم الشطة وبعدين نضيفهم على الجبنة وندوق الخليط لو احتاج ملح نزود ونقفل العلبة كويس ونحطها فى التلاجة حوالى من اسبوعين الى 3 اسابيع علشان الجبنة تاخد طعم المش كويس


 
دة شكل المورتة من قريب كنت بسيح زبدة فقلت اعرفكم شكلها وهى بتكون فى قاع الاناء (الحلة ) كل ما تسيحى زبدة تحمرى المورتة شوية علشان لونها يغمق وتحطيها للمش


 
ودة شكل الجبنة جميلة جدا ونظيفة ومضمونة والمش المتبقى نحتفظ فية كل ما تخلص الجبنة نرجع نحط جبنة تانى وهكذا وكل ما نسيح زبدة نضيف المورتة تانى


 المصدر

0 التعليقات :

إرسال تعليق