تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الاثنين، 25 فبراير، 2013

الروانى .. من بيرو بالخطوات المصوره


النهاردة جايبالكم نوع من الحلويات الشرقية اللى بتشتهر بيها مصر
يعنى لو دخلتى اى محل حلويات شرقية لازم يكون موجود فى علبتك الروانى
والطريقة سهلة جدا
والطعم يمى بجد

المقادير

كوب الا ربع دقيق ابيض
كوب الا ربع دقيق سيمولينا (سميد)
كوب الا ربع سكر
5 بيضات
فانيليا
 


أول حاجة نفتح الفرن على 180 درجة
نخفق البيض مع الفانيليا والسكر



حوالى 4 دقائق





نخلط الدقيق الابيض والسيمولينا سوا





نضيفهم على البيض





نبطن الصينية اللى هانخبز فيها الروانى بالسمن ونرشها بالسيمولينا






نصب الخليط فى الصينية





وندخلها الفرن لغاية ما تستوى زى الكيك





فى وقت ما هى بتستوى
نعمل الشربات (الشيرة - القطر)
2 كوب سكر
2 كوب ماء
فانيليا
ونرفعه على النار لمدة 15 دقيقة
نطلع الروانى من الفرن بعد ما تكون استوت





نجهز اربع ملاعق كبيرة مربى مشمش
مع ملعقة صغيرة ماء
ونذوبهم ونرفعهم على النار علشان يذوبوا




نوزع المربى على الروانى مربعات او متوزاى اضلاع ^_^




وعلى نفس خطوط المربى نوزع جوز هند




وبالف هنا وشفا
اعملوها وهاتدعولى اكيد :)



 المصدر

1 التعليقات :

إرسال تعليق