تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الجمعة، 22 فبراير، 2013

كارى لحم الغنم بالصور و الخطوات

المقادير
 كيلومن لحم الغنم
2ملعقة كارى بودرة (جامايكان كارى )
(انا اشتريته جاهز لكن ممكن تعمليه بالمكونات دى 
3 ملاعق صغيرة كركم
4 ملاعق صغيرة كزبرة ناشفة حب
2 ملعقة صغيرة شطة حارة
 3 ملاعق صغيرة  حلبة
3ملاعق صغيرة كمون حب
2 عود قرفة 
4 وحدات حبهان
4 ملاعق صغيرة فلفل اسمر حب 
2 ملعقة صغيرة يانسون
2 ملعقة صغيرة مستردة حب
2 ملعقة صغيرة زنجبيل
نطحن جميع المكونات سويا ثم تحفظ فى برطمان لحين الاستخدام )

2 بصلة متوسطة 
2 بصل اخضر
ملح
 نصف ملعقة فلفل اسمر
2 فلفل اخضر حار 
ملعقة كبيرة زنجبيل مفروم
6 فصوص ثوم
ملعقة طعام زيت
نصف كيلوا بطاطس مقطعة مكعبات ( كبيرة شوية )
الطريقة
نخلط فى خلاط الكهرباء الكارى والبصل
والثوم والزنجبيل والبصل الاخضر والفلفل الحار والملح والفلفل الاسمر
مع زيادة قليل من الماء لسهولة خلطه



ثم نضيفه على لحم الغنم بعد غسله جيدا 

ونتركه ليلة كاملة فى التتبيلة 


  ثانى يوم نشيل اللحم من التتبيلة ونحمرة فى ملعقة الزيت 


  ونترك التتبيلة جانبا


 وده اللحم بعد ما اتحمر


  ثم نضيف البطاطس ونحمرها مع اللحم قليلا ثم نضيف التتبيلة 


 

ونفلبهم جيدا ثم مضيف حوالى لتر من الماء ونتركه يغلى ثم نتركه لتمام النضج

مع اضافة ماء اذا لزم الامر ونضبط الملح  

  ثم يقدم بالف هنا وشفا 


المصدر
yamy's kitchen
http://yamy-kitchen.blogspot.com 

0 التعليقات :

إرسال تعليق