تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأربعاء، 6 مارس، 2013

بروفيترول بالكاسترد و صوص التوفى


بروفيترول بالكاسترد و صوص التوفى

المقادير و الطريقه فى الصور ال بعد كده

>>>>>>> تابعونى
الـــمــقــاديـــر :
*************
كوب دقيق منخول
لو عايزاه بالشكولاته ضيفى 2 معلقه كاكاوو خام بدل معلقتين من مقدار الدقيق
4/3 كوب ماء
3 معالق زبده
3 بيضات : 4 بيضات
معلقه كبيره سكر
1/4 معلقه ص ملح
2 كيس فانيليااااااااااااااا

>>>>>>>>>>>>>>>>>>
صور للمكونات:
 
 
3 معالق كبيره زبده

>>>>>>>>>>>>>>>>


 
3 بيضات
كيسين فانيلياااااا
3/4 كوب ماء
معلقه كبيره سكر
1/4 معلقه ص ملح

>>>>>>>>>>>>>>>>>


 
الـــــطـريـــقـــه
**************
نحط الماء فى كسروله على النار
و نحط معهااا الزبده والسكر و الملح
و نتركهم حتى الغليااان

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


 
اول ما الماء يغلى
نبعده عن النار
و نضيف كوب الدقيق المنخول دفعه واحده
و نقلب بمعلقه خشب بسرعه
و نرجعها على نار هاديه جدااااْ لمدة دقيقه واحده بس

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


 
و مع التقليب المستمر هنلاقى العجينه
اتلمت كلها على بعض و الكسروله بقت نضيفه

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


 بالمضرب الكهربى نبدأأأ نضرب علشان العجينه تبرد
علشان نضيف البيض

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
 


 

نبدأ نضيف البيض
بيضه بيضه مع الضرب بالمضرب
و بعدين نضيف الفانيلياااااااا
هنلاقى العجينه بقت طريه و جميله و ريحتهااا تجنن
نلمها و نحطها بكيس حلوانى
و نجيب صينيه مدهونه زبده و مرشوشه دقيق
و نقطع عليها وردات فى حجم البيتى فور و نترك مسافات لانه بينفش شويه

>>>>>>>>>>>>>>>>>>
 

 

و يكون الفرن متسخن على درجة 200 درجه قبل ب 10 دقايق
و ندخل الوردات لمده 10 دقايق على الدرجه العاليه
و نخفف الحراره ل 180 درجه
و يترك لمدة 20 : 25 دقيقه
و منفتحش عليه خااااااااااااالص علشان ميهبطش
لانه بيكون هششش جداااْ

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
 

 
الــكــميه دى كانت فى صينيتين
و لما برد نقلتهم فى صينيه واحده
هشششش و خطييير
يالاااا نعمل الحشووووووو


 

الـكـاسـترد
***********
2 كوب لبن
2 بيضه
2 معلقه نشا
3 معالق كبيره سكر
فااانيليااا
و اضافه من عندى حطيت معاهم معلقتين كريم شانتى بودر كانت اضاافه روووووووووعه

الــطـريــقــه
***********
فى كسروله نحط اللبن يغلى و معاه معله سكر
و فى طبق عميق نحط البيض و نضرب بالمضرب الكهربى على الهادى 3 دقايق و بعدين نضيف السكر و نضرب على سرعه عاليه و نضيف النشااا و فانيلياااا حتى يتجانس و ميتكونش فيه زرات نشا و اضفت معلقتين الكريم شانتى البودر و قلبتهم كويس علشان كله يتجانس مع بعضه
لما اللبن يغلى نحط شويه منه على البيض مع استمرار الخفق علشان ميستويش
و نرجع البيض على باقى كميه اللبن المغلى مع التقليب المستمر بمضرب يدوى مده دقيقتين لما يغلى نطفى عليه

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
 

 
هنا نقلته من الكسروله ال كان فيهااا
لطبق بارد و هغطى وشه بكيس علشان ميعملش قشره قااسيه
شايفين ناعم أزاى ...

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


 
نفرغ الكاسترد من الكسروله بطبق بارد
و نغطى الوش بكيس تلاجه علشان ميعملش قشره و نتركه لما يبرد خالص
لكن خارج التلاجه

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


 

نص كوب كبير بودرة كريم شانتى
2 معلقه سكر بودره
3/4 كوب لبن او ماء مثلج
و نضربهم كلهم بالمضرب حتى نحصل على كريم شانتى كثييييييييف و غنى 
 

 
لما الكاسترد يبرد خالص نضيفه على الكريم شانتى و بالمضرب على سرعه هاديه نخلطهم مع بعض
وده هيكون الحشووووو للبروفيترول


>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


 

صوص التوفى
***********
نص كوب سكر + معلقتين كبار ميه
نص كوب كريمه + 1/4 كوب لبن
و ممكن نحط لبن اقل او كريمه اقل حسب الرغبه فى كثافة الصوص
الـــطـريــقـه
***********
فى كسرووله عميييقه نحط السكر و الماء على النار و ندوبهم و نتركهم على نار هايه حتى يصبح لونهم بنى اشقر و نطفى النار
و نكون مسخنين الكريمه واللبن شويه علشان متخرزش على السكر و هو سخن
و نضيف الكريمه واللبن شويه شويه على الكراميل و ننتبه لان درجة حرارتهاااا عاليه جداااْ
و نقلب و نرجعهم على نار خفيييفه لمده دقيقتين و نتحكم فى الكثافه
بس نراعى ان الصوص لما بيبرد بيكون تقيل

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
 

 

الـــــحـشــوووو
*************
نعمل فتحه فى كل حبه بالعرض مثل
الساندويتش و نملاهاااا كاسترد
و نجهز طبق التقديم نحط معلقه صوص توفى + معلقه كاسترد و عليهم حبات البروفيترول
بحط فى كل طبق 4 حبات و على الوش معلقتين كاسترد او توفى حسب الرغبه

ممكن نحشى البروفيترول حوادق فى المناسباااات
فراخ مع مايونيز أو جبنه و زيتون أو تونه مهروسه
انا حشيت كام واحده جبنه بيضه كان روووووووووووووعه
بس ريحة الفانيليااا تستبدل فى الحوادق بفلفل اسود او رشه خفيفه قرفه مع البيض

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
 

 
كل الحبايب يتفضلوا يمدوا اديهم
طعمه خطييييييييير جدااااْ
والله تسلم ايدى


صاحبه الوصفه
 

0 التعليقات :

إرسال تعليق