تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأربعاء، 6 مارس، 2013

جلاش بالكريمه بالصور و الخطوات


لفة جلاش الزهار او اى نوع
نص كيلو تقريباااْ
و البلدى كمان بيبقى جميل

خدوا بالكم من الجناب المتقطعه دى هحطهاااا بين الراقااات


 
نص كوب زبده
متسخنه بس مش مقدوحه
و عليها معلقتين كبار زيت كريستال او اى نوع نضيف
و بضيفه بعد ما اسخن الزبده و اطفى عليهاااا

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>


 

فى صوره مفقوده أعزرونى
و هى اننا بندهن صينيه مقاس 28 بكميه من الزبده غزيره
و نحط اول راق من الجلاش
و انا بحط الصينيه فوق الجلاش بقطع عليها علشان يكون مدور
و بعد اول راق بدهن زبده
واحط تانى راق وادهن زبده
و هكذااااا لنصف مقدار الجلااااش
و بحط الجناب ال طلعت من اطراف الجلاش بين الراقات و بدهن عليها زبده

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
 

 

الحـــشووووو
************
مـــهــلـبـيــــه تقيله

1 و 1/2 كوب لبن
4 معالق كبااار نشااا
معلقتين سكر
معلقتين كبار جوز هند ( حسب الرغبه )
فانيلياااا
انا هنا حطيت رشة قرفه جوزى بيحبهاااا
الـــــطــريـــقـه
************
نرفع كوب لبن و جوز الهند و السكر على النار
و نحط النشاااا مع نص كوب لبن و نقلبهم كويس أأأوووى عل البارد
و اول ما اللبن يغلى نبعده عن النار
و نزل عليه اللبن بالنشا مع التقليب المستمر
و نرجعه على نار هاديه مع استمرار التقليب و نضيف له فانيلياااا و اول ما يغلى نطفى عليه و نتركه يبرد خالص
انا بعمله قبل ما ابدأ فى عمايل الصينيه
و لما يبرد نحطه على طبقة النصف و نفرده
انا رشيت عليه قرفه مع ريحة جوز الهند
كانت خطيييييييييييييييره
دى من أفتكاساتى بس تتتتحححففهههه جربوهاااا هتعجبكم ان شاء الله

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
 

 
و فوق الحشوو حطيت راقات جلاااش تانى و دهنتهااا كويس بالزبده و بين الطبقااات الجناب بتاعة الجلاااش مدهونه زبده
و دى أأخر طبقه من الجلاااش
قبل التقطيع مبدهنهااااش الا بعد ما اقطعهااا

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>



 قــــطـــعـنى حـــتــــه حـــتـــه


 بعد ما قطعت كويس بدهناااا بباقى الزبده على الوش 



 و تدخل الفرن

 

الــشـربــااات
************
1و 1/2 كوب سكر
1 و 1/2 كوب ميه
ليمونه + فانيلياااا
فصين قرنفل و قطعة قرفه خشب

نرفع الماء و السكر على النار و بعد الغليااان بــــ 5 دقايق نعصر الليمونه انا بحط معاهااا القشر بعد العصر علشان ينزل ريحته الجميله
و معاه فصين القرنفل و القرفه ( حسب الرغبه )
و اتركهم لمده من 7 : 10 دقايق و بطفى عليه
نتركه يبرد خالص
و برده بعمله من قبل ما اشتغل فى الصينيه خالص

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
 

 
واول ما أطلع الصينيه من الفرن
بسقيهااا بالشرباااااااااات البااااارد
هى بتتشربه كويس أأأأوى
بحطها تبرد خالص قبل التقديم



 المصدر

0 التعليقات :

إرسال تعليق