تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الاثنين، 18 مارس، 2013

التوست بالصور و الخطوات من شيري زهران


التوست
=====
المقادير
=======
2\1 كيلو دقيق - 2 معلقة زبدة - 2 معلقة لبن بودرة - معلقة كبيرة خميرة
معلقة صغيرة ملح - معلقة كبيرة سكر - 2\1 معلقة صغيرة محسن و يمكن الاستغناءعنها وبدل منها نقطة ليمون ونقطة خل + 275 ماء دافي للعجن
الطريقة
تضع المقادير الجافة وتخلط ونضع الزبدة ونضع المية ونعجن كويس ودة الخطوة المهمة
الي عندة ماكينة يعجن لمدة 10 دقائق واللي معندهاش تشمر ايديها وتشوف متغاظة من اية ( جوزها - العيال ) وتفش خلقها هههههههههه لمدة 15 دقيقة ولو تعبتي ارتاحي بس احسبي الوقت الضايع خلاص اتفشيتي هههههههههه حطي العجينة في طبق وغطيها وسيبها تخمر ساعة وروحي ارتاحي من المعركة هههههههههههه
 
 
الخطوة التانية خدي العجينة ولفيها اسطوانة علي مقاس القالب واللي معندهاش قالب ممكن قالب انجليش كيك ونحط العجينة في القالب ونسيبها تخمر ساعة كمان



هنا خمرت ووصلت 4\3 القالب وتدخل فرن 220 ساخن لمدة 25 الي 30 دقيقة

 
بعد ما تستوي نشيلة من القالب ونسيبه يبرد


 
ونقطعة بسكين مشرشر



0 التعليقات :

إرسال تعليق