تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأحد، 31 مارس، 2013

دجاجة مشوية بتتبيله من مطبخ سمر

مقادير التتبيلة

نص بصلة
٥ سن توم
نص حبة فلفل بارد الوان +قرن فلفل حار
شوية شبت اخضر /شوية زنجبيل مبشور
معلقة كبيرة زعتر اخضر ناشف (اوريجانو)
دبس رمان وصويا صوص حسب الرغبة
فنجان صغير زيت زيتون
مكعب ماجي خضار
وشوية كركم وكاري وبهارات مشكلة وملح بنضربهم كلهم بالخلاط
 

 
هون جهزت التتبيلة وغسلت الدجاجة وصفيتها من الماء
وجهزت الخضروات
بروكلي/زهرة/جزر/بطاطا/وبصل
بتقدري تضيفي اي خضروات بتحبيها


 
طبعا مسحت الدجاجة من كل مكان بالفلفل الاسود وشوية ملح بعدين تبلتها كويس بالصوص من كل مكان ..تحت الجلد وداخل الدجاجة وبهرت الخضروات بشوية فلفل اسود وملح وحشيت الدجاجة خضروات ووزعت الباقي حواليها ووزعت الصوص اللي ضل علي الخضروات وغلفتها كويس بالقصدير ودهنته بشوية زيت عشان لايلزق بجلد الدجاج ويخرب شكلها
ودخلتها الفرن حوالي ساعتين وربع (الدجاجة كانت كبيرة) والوقت علي حسب حجم الدجاجة .. واخر ٥ دقايق اكشفيها وشغلي الفرن من فوق عشان تتحمر وصحتييييييييين
انا نسيت اصورها بعد ما طلعت من الفرن هههههههههه بس كانت بتجنننن جربوها :)



 الوصفه من
 

0 التعليقات :

إرسال تعليق