تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الجمعة، 12 أبريل، 2013

جراتا رز بلبن

رز بحليب بس فى الفرن (جراتا )هنا الكميات مفتوحة بس هنقول مثلا كوب رز كبير نغسلة كويس ونضعة فى صينية فرن مناسبة
 
ونضعة على النار ونضع سكر حسب التذوق مع اضافة زبيب وممكن كمان جوز هند وفانيليا ونقلب كويس ونسيبة على النار يغلى ويستوى نصف سوى


 ونضعة على النار ونضع سكر حسب التذوق مع اضافة زبيب وممكن كمان جوز هند وفانيليا ونقلب كويس ونسيبة على النار يغلى ويستوى نصف سوى


 لما نحصل على الشكل دة النشا ابتدا يبان بالشكل دة

 
هنا دى شكل القشطة الفلاحى بمعنى وش الحليب الطازج بس هى بتتباع عندنا كدة هنحتاج منها حوالى 2او 3 ملاعق كبار


 
نضيف كوب اخر من الحليب مع القشطة على الرز ونقلب مع معلقة صغيرة سمن ونتركة يكمل سوا شوية كمان ولما يصفى الحليب شوية نضعة فى الفرن ونشغل النار من تحت ونتركة حوالى نصف ساعة


 
ولو حسينا ان الوجة لسة متحمرش يعنى بقى جراتا نشغل الشواية شوية القشطة هى اللى بتعمل الجراتا دة



المصدر
 

0 التعليقات :

إرسال تعليق