تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الجمعة، 19 أبريل، 2013

لازانيا بالجمبرى بالصور و الخطوات


المقادير:

2 م زيت زيتون
بصلة متوسطة
فصين توم كبار
م صلصة
ثمرة فلفل اخضر كبيرة
ملح... شطة... نص ليمونة صغيرة

كيس لازانيا
م سمن لدهن القالب
 
الطريقة:
هتشوحى البصلة و التوم فى الزيت
ثم ضيفى الفلفل و الجمبرى و م الصلصة



 
هتسيبي الجمبرى ينزل مايته تماما و يشربها تانى
ضعى ملحك و شطة و بابريكا (اختيارى) وعصير نص الليمونة الصغيرة
و كدة يبقى الحشو جاهز
/




 
اسلقى اللازانيا (حتى لو النوع اللى مش بيتسلق علشان احنا هنشتغل من غير بشامل )...........
طبعا الماء بيكون فيه م ملح و 2 م زيت
هتبداى تدهنى القالب ب السمن..
و ترصى الازانيا ...ثم الحشو ....ثم الموتزاريلا...
ثم الازانيا ...ثم الحشو ....ثم الموتزاريللا.... هكذا



 

...نصيحة:
قبل ما تشتغلى شوفى انت هتسخدمى اى قالب و حطى الازانيا فيها و احسبى هتستخدمى كام واحدة ...و اسلقى العدد اللى انتى هتستخدميييه.............

نصيحة اخرى ....

اللازانيا المسلوقة ..
يا اما تسلقيها قبل ما تشتغلى مباشرا و تخدى المكرونة من الماية على القالب ...
او لو سلقتيها بدرى يبقى انقليها فى ماية و تلج علشان متلزقش فى بعض
 


 دخليها الفرن تقريبا نص ساعة او ساعى الا ربع ............ او لما وشها يحمر ..طبعا الكل حسب فرنه

 
تقدم بعد ما تهدى مينفعش تقديمها اول ما تطلع من الفرن



المصدر
 

0 التعليقات :

إرسال تعليق