تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الجمعة، 5 أبريل، 2013

الارز البسمتى .. من بيرو

من اجمل انواع الارز البسمتى اللى استخدمتها دريا .. وبعده زارى ..
وفيه ارز بسمتى ابيض وارز ذهبى
انا عن نفسى بحب جدا الارز الذهبى .. الابيض بحس انه فيه نشا كتير وبينشف فى الطبخ
وعلشان تعملى كوب واحد من الارز البسمتى
انقعيه فى 2 كوب ماء دافئ مع نصف ملعقة صغيرة ملح لمدة نصف ساعة الى ساعة
وبحب اعمله اما بالزبدة او بزيت الزيتون

 
الخطوة اللى بعد كدة
نضع ملعقتين زبدة فى حلة على النار


 
وبس تسيح اصفى الارز من الماء واقلبه فى الزبدة لمدة خمس دقائق


 
فى هذه الاثناء نضع كوب ونصف ماء يغلى على النار


وبعد ما يغلى نضعه على الأرز


 
ونقلب ونظبط الملح
ولو حابة حطى شوية فلفل ابيض او اسود ..
انا بحط الاتنين عادى


 
ونغطيه ونسيبه لغاية ما يتشرب الماء وبعدين على نار هادئة حتى يستوى

ويصبح بهذا الشكل





 المصدر
 

0 التعليقات :

إرسال تعليق