تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الجمعة، 12 أبريل، 2013

طريقه مختلفه لعمل العوامات او لقمه القاضي

المقادير
*****
2كوب دقيق +2معلقة كبيرة خميرة فورية +ربع معلقة صغيرة نشا +كوب ونصف ماء دافئ +ربع كوب زبادى +بطاطسايه واحدة صغيرة مبشورة ناعم جدا ومسلوقة\



 نضع المقادير الجافة على بعض ونفرك فيهم البطاطس ثم الماء والزبادى ونلتها جيدا باليد

 
بهذا الشكل وتغطى وتترك تخمر


 
ودة شكلها بعد ما خمرت


 
هنا نيجى لتشكيل العجينة طبعا ممكن تتعمل باليد بالمعلقة الصغيرة وندهن المعلقة زيت
بس هنا انا بصراحة لقيت جهاز مخصوص ليها فى الاسواق وهوة مش غالى بحوالى 18 جنية ودة شكلة عبارة عن كوب كدة وفية زرار من فوق وفتحة من تحت يادوب بيدهن بالزيت من جوة ونضع فية العجينة


 
وعلى زيت غزير مباشرة يادوب ضغطة خفيفة ونرفع ايدينا مع على الزرار بتطلع كور زى ما انتم شايفين وممكن طبعا نتحكم فى حجم الكورة لو فضلتى ضغطة ضغطة كبيرة هاتطلع كورة كبيرة ونقلبها كويس فى الزيت


 
هنا بقة علشان تفضل مقرمشة الافضل انك تعملى الكمية كلها وبعدين تحطيها فى الشربات لما تخلصى وطبعا يكون الشربات بارد وكمان ممكن ترش سكر بودرة حسب الرغبة وبالف هنا هشة جدا وخفيفة


 المصدر
 

0 التعليقات :

إرسال تعليق