تابعينا عبر الايميل

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

الأربعاء، 15 مايو، 2013

فتة شاورما بالثومية بالصور و الخطوات


صدور دجاج مقطعة شرائح رفيعة حوالى كيلو
تنبل الدجاج من قبلها بيوم بالاتى (ماء بصلة كبيرة_ملعقة كبيرة صويا صوص _ربع ملعقة صغيرة ثوم بودر _ربع ملعقة صغيرة بابريكا_ ربع ملعقة صغيرة كارى _ رشة قرفة و كركم _عصير ليمونة _ نصف ملعقة صغيرة خل_ملح و فلفل اسود )

فلفل الوان مقطع بالطول و طماطم

بصلة مقطعة جوليان

رغيف عيش بلدى او شامى مقطع مكعبات صغيرة
 



مكونات صوص الثومية اسهل ما يكون

زبادى _مايونيز ثوم بودر (كمية حسب الرغبة )





نخلطهم مع بعض و نتركها فى التلاجة لوقت الاكل


 
فى طاسة عميقة نشوح الدجاج فى ملعقة كبيرة زيت و زبدة




 
و اول ما يتغير لون الدجاج نهدى النار و نغطى الطاسة و نتركها 15 دقايق

فى الوقت دا هنعمل ارز بالكارى 



 ثم نضيف الفلفل و نعلى النار تانى و نقلب عشان الدجاج ياخد لون دهبى ويتحمر 5 دقايق

 
ثم نضيف الطماطم الصورة



 هنا الشاورما بقت تمام و استوت

 
فى طاسة تيفال نضع كمية قليلة من الزيت و نقلى العيش ممكن نحمصة فى الفرن بس كدا احلى بكتير


 
هنا لون العيش بقى دهبى و جميل


 
ثم تقدم فتة الشاورما مع الصوص
نضع طبقة من الارز بالكارى مع العيش ثم الشاورما و نضع لمسة بسيطة على الطبق من الصوص


 الوصفه من